Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, July 27, 2014

VI vahetuse teine päev - loomepäev (26.06.2014)

VI vahetuse II päev, loomepäev, algas hommikuse võimlemisega, mida viisid läbi meie vabatahtlikud koos kasvataja Robertiga. Kui hommikuvõimlemine tehtud, oli aeg ennast korda teha ja minna hommikusele rivistusele, kus lipu heiskas Riho. Peale lipu heiskamist oli aeg hommikusöögiks, milleks oli seekord maitsev kaerahelbepuder moosiga. Sinna juurde sai süüa ka veel võileibu. Kõhud täis, oli aeg tegutsema hakata. Laagrilised jaotusid kuute töötuppa. Iga laagriline võis endale valida meelepärase töötoa. Valikus oli tantsu, käsitööd, sporti, näitlemist ja veel palju põnevat. Huvipakkuvat tegemist jätkus küllaga. Enne lõunasööki tabas aga laagrilisi kosutav üllatus svammisõja näol, kus laagrilistel oli võimalus end jahutada. Oma osa said nii noored kui ka kasvatajad. Peale seda sõime lõunasöögiks maitsvat hakklihasuppi ja magustoiduks maitsvaid marju vahukoorega. Peale lõunasööki sai iga laagriline külastada ka puhvetit, kus leidus kõike head ja paremat. Ja siis saabuski siesta, tunnikene puhkust.

Peale siestat jätkusid töötoad mõningate muudatustega. Sai tutvuda meie vabatahtlike kodumaade kultuuri, tantsude ja tavadega ning samuti sai ka muinasjutte joonistada. Ja peale kõike seda oli jälle aeg kosutavaks veesõjaks. Ja oligi käes õhtusöögi aeg, milleks oli maitsev riis sealihaga.

Õhtusel rivistusel langetas lipu Anette. Peale seda tähtsat toimingut oli aeg Muinasjutuõhtuks. Selleks korraks olid lapsed ette valmistanud muinasjuttude etendamise ja andnud neile vägagi omapärase näo. Esitamisele tuli nii Kolm põrsakest, Kolm karu kui ka Lumivalgeke. Peale etendusi said muidugi kõik noored tantsida kuni õhtuooteni. Õhtuooteks oli seekord vorstisai ja kohuke.


Õhturingis ootas noori üllatus, kuna järgnev päev ei tule selline nagu algselt planeeritud... Mõtetega uuest päevast vajusidki laagrilised unne…

No comments:

Post a Comment