Seiklusrikkalt läbi aasta!

Thursday, July 10, 2014

IV vahetuse 4. päev - loome- ja ökopäev (09.07.2014)

Nii nagu laagri teisedki päevad, sai ka tänane päev väga päikeselise alguse. Ilm soosis tegevusi nii õues kui ka toas.  Hommik algas hommikuvõimlemisega ning tubade korrastamise ja enda valmis sättimisega. Nagu igal hommikul, tuli ka täna rivistusel heisata Taevaskoja laagrilipp. Lipu heiskas sünnipäevalaps Oskar.
Peale lipu heiskamist suundusid laagrilised hommikusöögile. Hommikusöögiks olid laste lemmikud, šokolaadi krõbinad ning võileivad vastavalt enda soovile.
Peale hommikusööki kogunes kogu laagrirahvas taas rivistusel, et valida endale meeskond, kellega kogu päeva veeta. Päev oli jaotatud neljaks. Päeva jooksul käisid noored neljas erinevas töötoas. Hommikul külastasid meeskonnad kahte töötuba ning peale lõunat ja siestat kahte töötuba.

Töötube oli neli: käepaelte valmistamine-mis oli kõigi noorte lemmik, kuidas hakkama saada metsas, punaste toolide väljakul Taevaskoja laagri linnaku ehitamine ning Taevaskoja laagri ajalehe koostamine. Kõik töötoad olid erinevad ning pakkusid laagrilistele vaheldust. Kui käepaelte valmistamise töötoas arenesid käelised oskused, siis „kuidas hakkama saada metsas“ töötoas kogusid noored uusi teadmisi, kuidas käituda ohuolukorras ning samuti said valmistada omale sõnajalast kaelakee. Linnaku ehitamine lubas lendama kõikide laste fantaasia ning õpetas noori taaskasutama olemasolevaid materiale. Ajalehe koostamine andis noortele võimaluse mõelda välja midagi uut ning teha intervjuusi laagriliste ja ka kasvatajatega, samuti kirjutada üles laagris toimuva kohta.

Tegusa päeva keskele mahtus ka lõuna, kus rõõmsad kokatädid pakkusid laagrilistele frikadellisuppi ja maasikakissell kohupiimaga. Peale lõunat saabus kaua oodatud vaikne tund ehk siesta. Sel ajal kui toimus siesta tegid kasvatajad tublisti tööd, et veega täita kogu laagris leiduvad tühjad pudelid. Peale siestat said noored end pisut jahutada ning toimus veesõda laagriliste ning kasvatajate vahel.

Peale töötubasid ning kiiret päeva pakkusid tühjade kõhtudega laagrilistele kokatädid makaronisalatit ning lihapalle.

Kui õhtusöök oli mõnusalt kogu laagriliste kõhud täitnud kohtusid kõik taas rivistusel, et langetada laagri lipp. Laagri lipu langetas Kevin.

Peale rivistust ning laagrilipu langetamist algas õhtune üritus, milleks oli PLAYBACK SHOW. Osalejaid oli nii suuremaid kui väiksemaid. Järgi tehti nii Koit Toomet, Getter Jaanit, kui ka meie meest. Õhtuselt ürituselt ei puudunud ka üllatusesinejad, kelleks olid laagrikasvatajad. Peale õhtust üritust jätkus disko.


Õhtu ooteks oli laagrilistele õun ning võileib, mis peale diskot kulus igati ära. 
Veel enne, kui jõudis tulla majadesse vaikus ning tubadest tuled kustusid, tehti päevakokkuvõtteid õhturingis. 

No comments:

Post a Comment