Seiklusrikkalt läbi aasta!

Tuesday, July 22, 2014

V vahetuse kuues päev: ökopäev (21.07)

Tänaseks oli ilmataat kurjad äikesepilved Taevaskoja noortelaagri kohalt ära saatnud ning asendanud selle ilusa päikesepaistelise ilmaga. Hommikune rivistus toimus kuuma päikese all ning eilse Talendishow parimatele jagati diplomeid justkui nagu rambivalguses. Hommikusele rivistusele kohaselt saab lippu heisata keegi laagriliste hulgast, sellel korral sai selle au endale Karl Martin.
Pärast traditsioonilist lipuheiskamist suundusid kõik laagrilised hommikusööki sööma, kus pakuti kaerahelbeputru magusa moosiga ning lisaks veel maitsvaid võileibasid.
Kell 11.00 jagatid kõik laagrilised meeskondadeks, et toimida sarnaselt loomepäevaga, kus külastati erinevaid töötubasid. Ökopäeva töötoad olid sarnaselt loomepäevaga väga erinevad: esimene neist tegeles ökoviktoriiniga, mis hõlmas erinevate teadmiste kontrollimist selle kohta, kuidas mõjutab inimene teda ümbritsevat keskkonda. Teises töötoas said laagrilised teha koos vabatahtliku Lorenzoga looduspildi, kus korjati loodusest erinevaid taimi ja muid esemeid (nt seened, puukoor jne), mis lõpuks kleebiti ühtseks pildiks ning kirjutati juurde erinevad inglisekeelsed nimetused. Kolmandas töötoas said huvilised meisterdada kaltsunukke ehk saadi jällegi teada, kuidas vanadest riietest midagi uut luua. Neljandas ehk viimases töötoas said laagrilised teada mitu puud kulub ühe tonni paberi valmistamiseks ning mida on üleüldse võimalik taaskasutada ning hiljem said laagrilised ise papist munakarpe taaskasutada, tehes neist paberit.
Lõunasöögiks pakkusid kokatädid makarone kastme ning salatiga. Lisaks sellele said kõik magustoiduks väga maitsvat kohupiimakooki.
Lõuna ajal oli tavapärane siesta, mis möödus rahulikult, sest täna said kõik enne lõunasööki veesõda mängida, mis oli oodatust veelgi põnevam.
Pärast lõunapausi jätkusid kõik töötoad ning laagrilised said erinevaid taaskasutuse viise käsitleda. Enne õhtusööki toimus jälle uus veesõda, sest ilm oli nii palav ning laagrilised vajasid jahutust. Veesõda peetud, ootasid laagrilised söögijärjekorras, et maitsta kartulivormi koos tomatite ja singiga ning toorsalatig. Jällegi ei saa ütlemata jätta, et Taevaskoja noortelaagris kokad teevad siinamail imelist tööd!
Pärast õhtusööki toimus rivistus, kus laagrilipu langetas Emily. Koheselt suunduti seminarisaali, kus toimus kauaoodatud taaskasutuse teemaline moeshow, kus laagrilised valmistasid isegi krõpsu- ja kommipakkidest endale riided selga. Lisaks sellele valmistati ka vihmakeebist kleit, mille kandis väga uhkelt välja Danyel. Pärast kõige moodsamate kollektsioonide nägemist toimus disko, kus lapsed said taaskord oma kõiki soovilugusid küsida.
Õhtuooteks pakuti pähklikreemisaia ning juurvilju dipikastmega.
Homsete seiklusteni!

Seminarimaja kasvataja Liis

No comments:

Post a Comment