Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, June 29, 2014

Laagrisuvi 2014 III vahetus - meeskonnatööpäev (28.06.2014)

Täna, 28.juunil, algas Taevaskoja noortelaagris kolmas vahetus, milles osalevad noored vanuses 7-14 eluaastat. Juba umbes poole kümne ajal saabusid esimesed laagrilised ja laagrimaja ümber sai kuulda laste naeru ja sagimist. Noorte silmades oli märgata suurt ootusärevust järgnevate laagripäevade suhtes.
Kui enamik laagrilisi oli kella 12ks kohale jõudnud, alustasime oma päeva nagu alati – tutvusime toakaaslaste, teiste laagriliste, laagri territooriumiga, rääkisime tuleohutusest ja sõlmimise kokkuleppeid, et kõik tunneksid end laagris võrdselt ja hästi. Samuti on seekord võimalus luua sõprussuhteid kahe vabatahtlikuga Indiast ja Hiinast.

Esimese laagripäeva lõunapoolik möödus väga edukalt – mahutasime sinna mitmeid nime- ja meeskonnatöömänge, kuid jõudsime joonistada ka tubadele iseloomustavad plakatid. Päeva esimene pool möödus linnutiivul ning enne, kui arugi saime, lähenes kell juba kahele.

Veidi enne kella kahte toimus selle laagrisuve avamine ja esimene laagrilipu heiskamine. Selle au sai seekord endale Valeria, kes jõudis laagrisse esimesena. Laagri avasõnad lausus laagrijuhataja Anni, kes tervitas kogu laagripere. Seejärel tutvustas ta kasvatajaid, kelleks selles laagrivahetuses on Egert, Anu, Tiina, Agne, Helen, Katrin ja Airi. Pärast seda sai sõna laagri vanemkasvataja Kaisa, kes rääkis lähemalt, mis järgneva nädala jooksul noori ees ootab. Kui vajalik info oli kuulatud, suundusime lõunasöögile. Maitsev hakklihasupp ja kompott vahukoorega täitsid kõigi kõhud.

Esimesel laagripäeval oli teemaks meeskonnatöö ning pärastlõunat sisustasid erinevad mängulised meeskonnatöö tegevused, mis pakkusid noortele rõõmu ja kilkeid sai kuulda üle kogu laagri. Aktiivsed mängud olid lõbusad ning tegid noorte kõhud jälle tühjaks.

Kell seitse ootas meid õhtusöök, milleks oli riisi-köögiviljaroog sealihaga ja millele lisas palju värvi suvesalat. Kui taldrikud puhtaks söödud, siis sai veel suuri punaseid õunu.

Enne õhtust rivistust panime end soojalt riidesse, et sammuda rivistusele ja laagrilipu langetas seekord Helena. Seejärjel seati oma sammud Suure Taevaskoja poole, kus mängisime "usaldustunnelit" ja kus noored andsid ka laagrivande. Selle rituaali käigus said lastest täieõiguslikud Taevaskoja laagrilised.

Esimene päev Taevaskojas jõudis ruttu lõpule. Endalegi märkamatult oli kätte jõudnud aeg, et minna pesema ja magama. Veel enne seda said noored sööklast kohukest ja võileiba, et unne suikuda täis kõhuga. Kell üksteist vaibus jutuvadin Laagrimajas ning öörahu saabus. 

No comments:

Post a Comment