Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, June 16, 2014

I vahetuse kuues päev: Ökopäev 15.06

Meie 6. laagripäev, mis seekord kandis nime ökopäev, algas taaskord reipa hommikuvõimlemisega. Viimane uni silmist võimeldud ja end korda seatud, suundusime rivistusele. Tänasel hommikurivistusel heiskas lipu meie tubli laagriline Andris. Peale rivistust sõime neljaviljaputru koos maitsva maasikamoosiga, kes tahtis, sai endale teha ka võileibu. Kui kõhud täis, koristasid noored oma toad ja korjasid kokku tuppa kogunenud prügi, et neid saaks hiljem tegevustes kasutada.
Kella poole kaheteistkümne paiku tulid meile külla neli toredat inimest, kes rääkisid noortele taaskasutusest ja selle võimalustest. Noored jaotati kolme rühma ja igaüks sai omale taaskasutuse- ja ökoteemalise rühmanime välja mõelda. Rühmanimedeks olid Öko, Öko- rühm ja Ahvid. Noortele näidati ka pilte, kus olid peal taaskasutatavatest materjalidest tehtud esemed ja neil tuli ära arvata, milliseid materjale oli antud esemete valmistamisel kasutatud. Samuti istutasid noored munakarpidesse taimi – astrid, tomatit, suvikõrvits, paprika jne. 
Kui noored olid taaskasutuse kohta nii mõndagi juba selgeks saanud, mindi üheskoos lõunasööki sööma. Täna oli söögiks super hea kartuli-vorstivorm, magustoiduks oli rosina-kohupiimakook. Kui kõhud olid täis saanud, läksid kõik laagrilised oma tubadesse puhkama, et pärastlõunasteks tegevusteks taas jõudu koguda. Pärast mõnusat puhkust alustasime õhtuse moeshow ettevalmistustega- ülesandeks oli valmistada taaskasutatavatest materjalidest riideid ja kostüüme, mida õhtusel üritusel ka teistele esitleda. Riiete valmistamine prügikottidest, krepp-paberist, tapeedist ja vanadest ajakirjadest valmistas noortele suurt elevust, kõik olid ametis enda kollektsiooni valmistamisega. Kui kostüümid tehtud, läksime sööma – menüüs oli keedukartul ja Kurzeme strooganov ning hooajasalat. 
Seejärel oli aeg õhtuseks rivistuseks, kus räägiti tänase päeva tegemistest ja kordaminekutest. Lipulangetamise au sai endale meie armas Liina. Peale rivistust kogunesime kõik seminarisaali ja alustasime õhtu suursündmusega - moeshow'ga ,,Öko on popp“. Kui kõik kollektsioonid said tutvustatud, jätkasime oma õhtut diskomaratoniga, mille põhjal selgitasime laagriliste seast välja tantsukunni ja tantsutsiki. Kui jalad olid tantsukeerutamisest juba väsinud, said kõik süüa õhtuoodet, milleks täna oli kõikide lemmik – pähklikreemi sai ja köögiviljalõigud dipikastmega. Peagi oli ka aeg öörahuks ja kõik laagrilised jäid homse soovidepäeva ootuses magama.

No comments:

Post a Comment