Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, June 16, 2014

I vahetuse seitsmes päev: Soovidepäev 16.06

Täna hommikul, 8.45 kui äratuskellad helisema hakkasid, olid ka kasvatajad peatselt laagriliste uste taga. Kerge viisijupiga sai äratatud ka suurimad unimütsid. Siiski oli näha, et mida laager edasi, seda vaevalisemaks on muutunud ka ärkamine. Uni on paratamatult magus. Hiljem suunduti tantsulisele hommikuvõimlemisele, kus pühiti silmist viimnegi uni. Tuppa naastes käidi pesemas ja korrastati toad ning juba oligi kätte jõudnud aeg suunduda hommikusele rivistusele. Lipu heiskas Endrik. Saanud kiire ülevaate eesootavast päevast, suundusid noored hommikusöögile, milleks olid hommikuhelbed ja võileivad.
Seejärel suundusid laagrilised taas oma tube korrastama ja hommikuseks tegevuseks ettevalmistama. Kõikide noorte soovil korraldati taaaskord üks põnev ja seiklusterohke luurekas. Kolme võistkonna – halli, musta ja sinise tiimi vahel toimus tõeline tagaajamine ja röövitud sai nii lippe kui ka köisi. Mängu muutis põnevamaks veel territooriumile peidetud „meremees“, mis andis leidja võistkonnale mitmeid lisapunkte. Aja möödudes oli aeg otsustavaks lahinguks ja laagrilised jaotati kahte rühma, seejärel­ tagaajamine jätkus. Veel viimase ülesandena otsustati sooritada lisaülesanne, et selgitada võitjatiim. Ülesanne polnud raske ja ajaliselt olid võistkonnad tasavägised. Otsustavaks osutus ühe võistkonna väike eksimus, kuid polnud hullu. Noored olid endiselt rõõmsad ja ärevad, kuid ometi oli tunda väikest väsimust.
Luuramine pole kunagi olnud kerge. Edasi suunduti saali, kus mängiti mitmeid vahvaid mänge. Noorte lemmikuks osutus mäng „Leiutajad“. Meie laagrilistel on palju vahvaid leiutisi – toolilkiikumisealarm, elektriline muusikat mängiv hambhari, vibreeriv äratuskellaga voodi jpt. Kätte jõudis lõunasöögiaeg. Kõhtu täitis kana­makaronisupp ja magustoiduks karamellikissell maasikamoosiga. Kõhud täis ja tuju hea – jõudis kätte vaikne tund ehk siesta, mille ajal sai energiat koguda ja hinge tõmmata.
Kella viiest jätkusid saalis mängulised tegevused. Kahjuks oli
pärastlõunane aeg vihmane ja tegevused viidi läbi tubastes tingimustes. Aeg jooksis armutult ning juba jälle oli aeg kosutavaks vahepalaks. Kokad olid meile valmistanud maitsva salati, mille kõrvalt ei puudunud ka grillvorstid ja värske salat. Õhtul ootas meid taaskord laagripäeva ametlik osa – rivistus. Lipu langetas laagriline Taavi. Kätte oli jõudnud meie viimane ühine õhtu Taevaskojas. Õhtuseks ürituseks oli Taevaskoja Noortelaagri traditsiooniline sündmus – Agnese ja Gabrieli valimine. Päeva jooksul valmistasid osalised üksteisele lillekimpe, lipse ja armastuskirju. Üheks võistlusvooruks oli ka ühise talendi näitamine. Esimese vahetuse Agneseks ja Gabrieliks valiti Miia­-Liisa ja Taavi. Laagri lõpetas lõpupidu, mille käigus jagati tänukirjad ja meie tantsuplatsi vallutasid meie tublid tantsijad. Õhtuooteks oli kauaoodatud küpsisetort. Toimetustega ühelepoole jõudes ja pesus käidud – algas öörahu ja laagrilistel oli aeg suunduda oma tubadesse.
Noored oli tegusast päevast väsinud ja peatselt valitses majas vaikus. Juba homme jääb meie kallis laagrimaja tühjaks, sest noortel on aeg suunduda oma igapäevaste tegemiste juurde ­ koju.


No comments:

Post a Comment