Seiklusrikkalt läbi aasta!

Thursday, June 19, 2014

Laagrisuvi 2014 II vahetus – meeskonnatööpäev (19.06)

Täna, 19. juunil algas Taevaskoja noortelaagri teine vahetus. Esimesed laagrilised saabusid veidi enne kümmet. Esimene laagriline oli seekord Karel. Kuni kella 12ni saabus laagrilisi aina juurde, kuni viimaks oli kohal kogu laagripere.
Alustasime oma päeva nagu alati – tutvusime laagri territooriumiga ja sõlmisime erinevaid kokkuleppeid. Pärast seda oli rivistus, kus laagri avamise puhul heiskas lipu Liis Laagrimajast. Laagri avasõnad lausus laagrijuhataja Anni, kes tervitas toredalt kõiki laagrilisi. Seejärel tutvustas ta kasvatajaid, kelleks selles laagrivahetuses on Martin, Rait, Sandra, Liis, Alice ja Egert. Edasi sai sõna laagri vanemkasvataja Kaisa, kes rääkis täpsemalt, mis järgneva nädala jooksul ees ootab. Vajalik info kuuldud ja kõrva taha pandud, läksime lõunasöögile. Kokad olid teinud maitsva seljanka hapukoorega ja mannavahu piimaga, mis täitis kõigi kõhud.
Nüüd oli aeg üksteisega tuttavaks saada. Mängisime palju huvitavaid mänge, mis aitasid meil nimesid mällu kinnistada. Pärast seda oli noortel aega 30 minutit, et valmistada vahvaid toasilte, kuhu nad kirjutasid selles toas elavate inimeste nimed, mis neil ühist on ja kaunistasid, nagu soovisid. Mängud mängitud ja kõhud tühjad suundusime õhtusöögile. Meid ootas õhtusöök, milleks olid väga maitsvad makaronid hakklihaga, ja soovi korral sai lisada ketšupit.
Pärast õhtusööki läksime rivistusele ja laagri lipu langetas esimesel õhtul Lizette. Seejärel plaanisime minna Taevaskotta, kuid tugeva vihma tõttu jäi jalgsimatk Taevaskotta ära. Pidanuks andma laagrivande Taevaskoja, tegime seda hoopis seminarisaalis. Kõik laagrilised andsid pühaliku vande ja neist said täieõiguslikud Taevaskoja laagrilised. Pärast seda oli meil üpris palju aega, mis veedeti mõlema maja rahvaga seminarisaalis. Kasvataja Alice õpetas meile vägevaid samba-liigutusi, ja mängisime mõned mängud.
Kella kümne ajal söödi veel päeva viimane söök, milleks oli kohuke ja joogijogurt. Seejärel suunduti oma majadesse, et võtta kokku päeva muljed õhturingis ning rääkida läbi tähtsamad punktid järgmise päeva osas. Kell 23.00 alustasid kasvatajad ringkäiku, et kontrollida, kas öörahu on saabunud kõikidesse tubadesse ning soovisid lastele head und, sest järgmisel päeval ootas ees väsitav kuid põnev kanuuparvematk.


Tervitustega Taevaskojast reporterid Anette ja Emili.

No comments:

Post a Comment