Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, June 15, 2014

I vahetuse viies päev: Elamusmängude päev 14.06

Tänane tegus päev algas meie laagrilistel muusika saatel. Ärkamine oli raske ja uni magus, kuid sellest hoolimata jõudsid kõik noored hommikusele võimlemisele - sai liigutada nii varbaid kui ka  puusi. Tagasi tuppa jõudes käidi pesus ja korrastati toad, et saaks jälle kõik koos rivistusele sammuda ja uuele päevale rõõmsalt vastu astuda. Laagripäeva alustas lipu heiskamisega Siim.  Edasi suundusid laagrilised päeva esimesele söögile, milleks oli hommikuhelbed/müsli piimaga ja võileivad. Pärast kosutavat einet suunduti rõõmsalt hommikuste tegevuste juurde. 
Tänase päeva teemaks oli mängudepäev, mille raames toimusid erinevad meeskondlikud tegevused, mis arendasid noorte koostööoskust, läbisaamist rühmaliikmetega ning erinevate takistuste ja katsumuste ületamist. Enne ülesannete juurde suundumist püstitati koos ühised eesmärgid, mille poole püüelda ja rühmasisesed kokkulepped rühma edukaks toimimiseks. Nelja grupina seigeldi laagriterritooriumil ja sooritati mitmesuguseid vahvaid ning mõtlemist vajavaid ülesandeid. Tähtis polnud võit vaid kõikide noorte osavõtt. Hiljem analüüsiti rühma toimimist, ebaõnnestumisi ja õnnestumisi. Taaskord oli aeg suunduda kõhtu täitma – frikadellisuppp ja magustoiduks kissell kohupiimaga. 
Pärast sööki algas siesta, millest ei tahetud täna sugugi osa saada. Erinevaid emotsioone oli palju ja kasvatajatel oli tükk aega tegemist, et majja vaikust saada. Lisaks puhkamisele said soovijad teha ettevalmistusi õhtuseks ürituseks, milleks oli playback, aga sellest veidi hiljem. Pärast vaikset tundi oli aeg õhtusteks tegevusteks ja ülelaagriliseks luurekaks. Laagrilised jaotati kolme rühma ja algas jaht vastaste lippudele. Sai luurata, mõelda skeeme ja veeta aega oma sõprade seltsis. Meeleolud olid ärevad ja kõikidel noortel olid omad rollid täita. Vastavalt kapteni antud korraldustele sai olla kaitsja, luuraja kui ka ründaja rollis. Vihm meid suurel määral ei heidutanud ja kõik toredad tegevused said ilusti tehtud. 
Nüüd oli aeg suunduda õhtusöögile. Täna täitis meie kõhtu maitsev guljašš keedukartuliga, mille kõrvale sai nosida otseloomulikult ka värsket hooajasalatit. Olles natuke puhanud ja hingetõmmanud seati sammud taaskord rivistusele, et langetada laagrilipp. Lipu langetas laagriline Kristo. Oli aeg suunduda saali õhtust üritust nautima. Vahvad etteasted ootasid oma aega. Kuulda ja näha sai kuulsusi nii Eesti kui ka välismaa suurtelt lavadelt – alustades Getter Jaani ja Ice Creami kunagise hitiga „Helista mulle mobiilile“ ning lõpetades Gangnam style`ga. Esinejaid ja kaasaelajaid jagus ning laagriliste meelt lahutasid ka kasvatajate põnevad ja üllatusterohked etteasted. Kontserdi lõpus suundusid kiiremad juba kärmelt pesema ja seejärel ootas meid juba õhtuoode, milleks oli tükike arbuusi ja kaks võileiba. Hiljem said soovijad elada kaasa Uruguai ja Costa Rica jalgpallimängule. Peatselt saabus öörahu ja noored said minna eelseisvaks päevaks välja puhkama. Homme ootab ees ökopäev, mis annab noortele võimaluse tutvuda suuremal määral keskkonnateemaga ja homne õhtu saab sisustatud ei millegi muu kui meie oma moeshow`ga.

1 comment:

  1. See oli kõige lahedam päev laagris!! Muide, kommenteerija on maria :)

    ReplyDelete