Seiklusrikkalt läbi aasta!

Thursday, July 25, 2013

Seitsmes päev: soovidepäev 24.07


Järjekordselt on lõppemas üks vinge laagrivahetus. Neljanda vahetuse viimane päev oli Soovidepäev. Täna hommikul ärkasime tavalisest pool tundi hiljem, kell 9. Pärast kiiret hammastepesu ja näoloputust suundusime õue, et üheskoos veel viimast korda võimelda. Kui käteringid tehtud, puusaringid ka, suunduti veel viimast korda oma tube koristama, sest viimane pingutus võis olla just see, mis määras laagri puhtaimad toad. Edasi suundusid noored rivistusele, et heisata lipp ning seejärel mindi sööklasse, kus pisteti nahka võileivad ja hommikuhelbed.
Kell 11 ootasid ees juba põnevad tegevused koos kasvatajatega. Kõik noored olid saanud täita soovikasti just endale meelepäraste tegevustega ja nüüd, laagri viimasel päeval, võtsid kasvatajad noorte soove kuulda ja tegidki just neid tegevusi. Mängiti pioneeri, jalgpalli, pushballi, mädamuna, ukakat, lauamänge, laptuud, meisterdati käepaelu ja palju muudki põnevat. Noored said valida just endale meelepäraseid tegevusi. Aeg läks lausa lennates, sest nalja oli palju ning kätte jõudiski taaskord söögiaeg. Lõunaks pakuti frikadellisuppi ja mannavahtu piimaga. Pärast nii väsitavat päeva olid kõigil kõhud väga tühjad ja supikausid tühjenesid kiiremini kui kunagi varem.
Kui kõhud täis ja meel hea, oli aeg veidi puhata ja koos uute sõpradega rahulikumaid ning tubasemaid tegevusi teha, et pärast siestat taaskord õue palli mängima minna. Tegevused koos kasvatajatega kestsid kuni õhtusöögini. Üks populaarsemaid tegevusi oli sõbrapaelte tegemine. Õhtusöögi ajal oli näha noortel ümber käte vingeid ise tehtud käepaelu, mida ka mälestuseks oma sõpradele tehti.



Täna pakuti noortele õhtusöögiks grillvorste ja kartulisalatit ning õhtust söödi tavapärase sööklase asemel hoopis õues. Enne veel kui mindi lippu langetama oli kuulda ja näha kuidas õhtused Agnesed ja Gabrielid oma viimaseid toimetusi tegid.

Kätte jõudis aeg langetada soovidepäeva lipp. Lipu langetas laagri üks pisemaid neiusid, Karoliis. Pärast kommide, diplomite ja olulise informatsiooni jagamist suundusid noored seminarisaali. Nagu Taevaskoja laagris kombeks, valiti Taevaskoja Agnest ja Gabrieli. Seekord oli võistlemas kuus paari. Noormehed pidid oma neidudele meisterdama kauni lillekimbu, neiud tegid noormeestele aga lipsud. Lisaks sellele pidid paarid mõtlema välja oma ühise talendi ning kirjutama oma paarilisele armastuskirja. Lisaks said paarid näidata oma tantsuoskust, teadmisi paarilise kohta jagada, üheskoos prooviti naerma ajada ka meie kasvatajaid ja vabatahtlikke ning Gabrielid pidid pimesi ära tundma oma Agnese käe. Pärast üsna tasavägist võistlust osutusid parimateks Liis ja Kevir, keda pärjati Taevaskoja Noortelaagri IV vahetuse Agnese ja Gabrieli tiitliga. 

Kui võitjad teada, oli aeg anda laagrilistele tänukirjad ning seejärel oli kõigil võimalus diskotada ja koos kasvatajatega limbot tantsida. Kell 23.00 suundusid kõik laagrilised sööklasse, kus ootas neid imehea küpsisetort. Kell 00.00 läksid lapsed oma tubadesse, et puhata välja homseks kojuminekuks. 

Üks tore laagrivahetus Taevaskojas sai jälle otsa. 


No comments:

Post a Comment