Seiklusrikkalt läbi aasta!

Tuesday, July 2, 2013

Kuues päev: matkapäev 1.07

Selle suve teise vahetuse kuues päev algas varem kui eelmised - oli aeg valmistuda kanuuparvematkaks. Esimesed matkajad said juba kell 9 kõhu täis ja pool kümme võeti ette 6km pikkune matk Kiidjärvele, kus ootasid kaks kanuuparve. Need, kes veel laagrisse jäid, otsustasid taas maha pidada põhjaliku laptuulahingu.  Ka nemad asusid retkele, kuid pisut hiljem- poole kaheteistkümne ajal. 
Teekond järveni oli väsitav, vahepeal pidi tegema ka mõne joogipeatuse, kuid kohale jõudsime kõik kenasti. Seal sai veel ka lõunat süüa-makaronisalatit ja lihapalle- enne, kui jagati viimased juhised ja astuti parvedele- õige seiklus algas!
Esialgu ei tundunud midagi väga keerulist olevat, hõljuti mööda jõge, kohati hääletult - vaid linnud siristamas jõe kohal kaarduvatel puudel - taustaks vaated Ahja jõe maalilistele kallastele. Kõik 18 parvel olnud seiklejat oskasid hetke hinnata ning lausa minuti vaikida! Kui vaikus juba liialt kõrvu kõditama hakkas, otsustasime elu keerulisemaks teha. Esmalt põrutasime hea hooga üle vette langenud puude, mis meid mõneks minutiks ka kinni püüdsid. Seejärel otsustasime õnne katsuda osjades- et kui hea minek me parvel siiski on- aega võttis aga asja sai! Läbi jõudsime/sõudsime! Suure rõõmu jagamiseks enda ümbritsevaga (lindude, kalade, puude, põõsaste, jõe jms) võtsime võimsa laulu üles, kaasaarvatud jõululaulud- sest laulmisisu oli suur aga laulud kippusid otsa saama!  Ei lõpetanud enne, kui väsinult, õnnelikult, veest märjana Taevaskojas vesiveski juures  kaldale saime.
Jõudes tagasi laagrisse avastasime fotojahi täies hoos olevat, mille olid algatanud esimestelt parvedelt kohale jõudnud. Usinamad haarasid kohe ka ise relvad ning kiirustasid jahihooaega ära kasutama- esitleda tuli end rammumeestena, Lumivalgekesena, rannal kanuuparvematka pidamas ning teistes erinevates ning huvitavates situatsioonides.
Kuna tundub, et Taevaskoja Noortelaager paistab olevat loodusjõududele mitte alluvas kohas- kell liigub siin märksa kiiremini, kui mujal maailmas- siis varsti jõudiski juba kätte õhtusöögiaeg- Kurzeme strooganov ahjukartulitega. Kõhud tuli korralikult täis süüa- kohekohe oli algamas õhtune üritus.

Tänaseks õhtu teemaks oli Talendijaht. Kuulda sai ilusaid lauluhääli kui ka väga head joodeldamist- samuti sai näha osavaid tantsusamme poiste esituses! Õhtu lõpetas traditsiooniliselt disko, seejärel õhtuoode- Nutella sai ja kaks kommi ning õhturing. Kahju oli sellest, et lapsed õnnetuna mõtlesid juba sellele, et kohe-kohe on algamas laagri viimane päev- aga see-eest milline - soovide päev! Kuid sellest juba homme!    

No comments:

Post a Comment