Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, July 21, 2013

Neljas päev: tervisepäev 21.07

4. laagripäev
Meie laagripere neljas päev möödus teguderohkelt ja väga edukalt. Kuna tegemist oli tervisepäevaga, avanes lastel suurepärane võimalus omandada antud teemal uusi ja huvitavaid teadmisi ning teha päeva jooksul ka omaenda ja teiste laagriliste tervise heaks midagi positiivset.
Hommikul, enne tervisepäeva erinevate tegevuste juurde suundumist, toimus laagrilistel tavapärane hommikune rivistus, kus heisati laagrilipp ja kuulati, mis meid päeva jooksul ees ootab. Lipu sai seekord heisata Kaspar meie laagrimajast. Pärast rivistust mindi kosutavat hommikusööki sööma ning tervisepäev võiski alata. Lastel tuli päeva jooksul läbida oma grupiga neli erinevat töötuba: tervisetuba, esmaabi õppetuba, GPS-iga orienteerumine ja meie välismaalastest vabatahtlike korraldatud avaliku esinemise ja ettevõtluse töötuba.  Tervisetoas tegutsesid kasvatajatest Terje ja Eliise, kes andsid lastele ülevaate inimese füüsilisest, vaimsest, emotsionaalsest ja sotsiaalsest tervisest läbi mänguliste tegevuste. Alustuseks tuli gruppidel korraldada nn ajurünnak, kus ülesandeks oli mõelda ja üles kirjutada kõik märksõnad, mis seoses mõistega „tervis“ pähe tuleb. Üheskoos need märksõnad ka üle vaadati ning arutleti, millisesse kategooriasse üks või teine  kuuluda võiks. Kõige suurem arutelu tekkis kõikidel gruppidel tervisliku toitumise teemal, kus üheks ülesandeks saadi ka toidupüramiidi koostamine. Tore oli kuulda ja näha, kui teadlikud on lapsed sellest, kuidas oma tugevat tervist hoida. Kasvatajad said aga vajadusel nende teadmisi suunata ja täiendada.
Esmaabi töötoas tehti lastele „Kuldvillakut“, kus selgitati välja kõige teadlikumad antud teemal. Vastuseid kuulates sai kasvataja Martin taaskord täiendada laste esmaabialaseid teadmisi ja jagada nippe. Kui hiljem lastelt üle küsisime, et mis neile töötoast ka meelde jäi, siis suure õhinaga oma uusi teadmisi ka jagati ning oldi kindlad, et esmaabi andes oskaksid nad nii mõndagi.
Kõige meeskondlikum tegevus oli lastele kindlasti GPS-iga orienteerumine, kus neil tuli GPS-i kasutades läbida erinevaid punkte ja täita nendes antud ülesandeid. Meie, kasvatajad, saime aga aimu laagriliste orienteerumisoskusest ning võimaluse näha, kui hästi tullakse toime taolist ülesannet täites meeskonnatööga.
Kõige meeliülendavam ja huvitavam oli lastele aga meie laagris peatuvate võõramaalastest vabatahtlike korraldatud töötuba. Laagrilistele meeldis asjaolu, et neil oli võimalus oma inglise keelt praktiseerida ning muidugi pakkusid ka palju põnevust kõik need ülesanded, mis tuli selles punktis täita. Et kõik aga kõigest aru saaksid, oli meie tubli kasvataja Annika tulnud tõlgiks. Ent mida siis ka tehti? Esmalt said lapsed võimaluse oma esinemis-ja suhtlemisoskust teistele demonstreerida ja kasvatajate näpunäiteid järgides neid ka täiendada ja parandada. Peale selle saadi ülesandeks mõelda välja mingi huvitav toode, nt mänguasi, mida nad toota ja müüa sooviksid ning teha sellele reklaamplakat, kus on kirjas, millega tegu, kellele see on mõeldud, kust seda osta saab jne. Plakat valmis, siis asuti neid ka üheskoos esitlema. See oli hea võimalus parimate müügimeeste väljaselgitamiseks. Tehti selles punktis veel teisigi väiksemaid teemakohaseid ülesandeid ning kuna see kõik oli lastele uudne ja huvitav, jäädi toimunuga ka väga rahule.
Tegus tervisepäev jõudis õhtusse aga niivõrd kiiresti, et peale maitsvat õhtusööki oligi kätte jõudnud aeg seada sammud meie talendishow’le. Seal saime tõdeda, kui palju on meie seas julgeid ja andekaid lapsi. Laval toimunu oli värvikas ja põnev: nägime painduvat poissi, andekaid lauljaid ja tantsijaid, erinevate kaarditrikkide tegijaid, hüppenööriga hüppajat, karatekutte, mustkunstnike jne jne. Saal rõkkas naerust ja publik nautis etendust. Peale edukaid esinemisi saadi aga võimalus üheskoos end muusika saatel liigutada, sest algas igaõhtune disko.

Võib öelda, et teguderohke päev lõppes meile kõigile edukalt ning kuigi õhtuks oldi väsinud, siis silmad särasid endiselt. Lapsed jagasid viimast korda enne magaminekut oma muljeid ja uusi teadmisi ning õhinaga mõeldi eesootavale päevale, mil saab üheskoos juba uuele matkale minna.




No comments:

Post a Comment