Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, July 29, 2018

4.vahetuse viimane täispikk päev ehk soovide päev

Sel laagrivahetusel on meil ilmaga kohe eriliselt vedanud! Ka viimasel täispikal päeval äratasid meid hommikul päikesekiirte paitused. Sel korral oli ka veidi teistmoodi hommik. Nimelt seoses soovide päevaga ja soovide postkasti jäetud soovidega, otsustati, et hommiku võimlemist ja hommiku rivistust ei toimu. Seega laagrilised said und nautida veidike kauem. Hommikuhelvestest, keedumunast ja võileibadest täis pugitud kõhtudega kohtusime kell 11 rivistusel, kus laagriliste Miko ja Henry soovil said nad lippu heisata. Rivistusel sai ka alguse esimene päevane tegevus, milleks oli aardejaht. Seda puhku veidi teistmoodi - nimelt ilma kaardita. Laagrilised jagunesid perekondadesse ning mäng käis kiiruse ja luure oskuste peale. Nimelt ei tohtinud teistele perekondadele platsil ringi liikudes vahele jääda. Ka aardejahi tegevuspunkte polnud laagrilistele ette öeldud, seega nad pidid neid ise otsima asuma. Ja seegi polnud veel kõik. Perekonnad pidid iga tegevuspunktis oleva kasvataja käest saama peale ülesande sooritamist kätte info sellest, kuidas nad Taevaskoja Noortelaagrisse sattusid. Võitjaks kuulutati see perekond, kes jõudis kõige esimesena staapi ja edastas staabis olevatele juhatajale ja vanemkasvatajale teistelt kasvatajatelt kogutud informatsiooni. Esimesena jõudis staapi perekond Magevesi, kes ka oma võidu oskuslikult lunastas. 
Kui aardejaht lõppenuks kuulutati, siis toimus uus kogunemine. Sel korral täideti veel üks soov. Nimelt ootasid kogenud laagrilised väga, et neid külastaks kasvataja Siim, kes sel korral laagris kasvataja ei olnud. Laagrilised tervitasid teda nõnda palavalt, et edasi jätkus päev veesõjaga. Kuna ilm oli ka väga palav, siis oli see täiesti paslik. Veel said laagrilised peale veesõda lõpetada alustatud ajalehe meisterdamise, tantsida Just Dance saatel, meisterdada käepalu ning soovijad said ka võtta ette matka Emalätte juurde, kus täideti joogipudelid kosutava allikaveega. 
Ja kätte jõudis lõunasöögi aeg, kus pakuti spagette bolognese kastmes ja puuviljasalatit. Peale lõunasööki oli ka laagrilistel võimalus endile jäätist soetada. Mis puudutab veel soovide täitmist, siis täna olid puhveti müügiautomaadid terve päeva jooksul avatud. Peale siestat oli laagrilistel võimalus omakeskis aega veeta - lauamängud, pallimängud, veesõda ja niisama mõnusas vestlusringis aja veetmine. 
Õhtuseks ürituseks oli aga traditsiooniline Agnese ja Gabrieli valimine. Sel korral krooniti laagri Agneseks Katariina ning laagri Gabrieliks Tobias. Kuid seesugust pingelist arutelu ning raskest otsust polnud žürii enam ammu langetama pidanud. Kõik kandidaadid olid väga tublid ning silmapaistvad. 
Eks laagri viimane päev on justkui omamoodi pidupäev - alati mitte kõige rõõmsam, sest leitud sõpradest tuleb nüüd mõneks ajaks lahku minna, kuid küll aeg toob meid uuesti kokku. Pidupäevale omaselt pakuti õhtusöögiks kartulisalatit grillvorstidega ning õhtuoode oli sedapuhku küpsisetort. 
Õhturingis räägiti veel pikalt laagrielamustest ning seejärel suunduti tubadesse asju pakkima ning unenägudemaale. Peatse kohtumiseni järgmisel suvel, järgmistes laagrivahetustes või talvelaagris! :)

No comments:

Post a Comment