Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, July 29, 2018

4.vahetuse kuues päev ehk spordipäev

Erinevalt traditsioonide päeva hommikust, oli alanud spordipäeva hommik täiesti tavapärane. Päike paistis ja nõnda tervitasime enda uut päeva ikka virgutuse ja rivistusega. Hommikusöögiks pakuti neljaviljaputru ja võileibu. Ning kui kõhud said täis pugitud algas perekonniti erinevate võistlusalade külastamine. Individuaalsed katsed olid, kuid kokkuvõttes arvutati ühe perekonna parimad tulemused kokku ning seeläbi selgitati välja võitja.. kuid kes selle võidu endaga viis, selgub blogi lõpus :)
Niisiis olid võistlusaladeks hoota ja hooga kaugus; teatejooks, kus oli väga palju erinevaid proovilepanekuid ja aja peale tõukerattaga sõitmine. Kui perekonnad olid umbes poole peale oma spordipäeva võistlusaladega jõudnud, siis täitusid kõhud maitsva hakklihasupi ja saiavormiga. Sai veidi leiba luusse lastud siesta ajal ning seejärel mindi edasi võistlusalade juurde. Veel tuli osalejatel väravavahita penalteid lüüa, kus mängis rolli õige strateegia valik. Maha olid märgitud erinevad kohad, kust lüües oli võimalik punkte teenida. Kõige lähem punkt väravale andis kaks punkti ja kõige kaugem andis neliteist punkti. Seejärel oli seminarisaalis vaja näidata üles meeskonnatööd ja kiirust. Nimelt oli ülesandeks lusikas aja peale enda kõikide riiete alt läbi ajada. See tähendab, et üks võttis lusika, ajas selle enda särgi alt läbi ja seejärel püüdis püksisäärest kinni ning siis ulatas selle järgmisele ning tema pidi samamoodi tegema. Kiireim perekond tegi selle ära kõigest nelja minutiga! Seminarisaalis oli veel teinegi ülesanne. Võistlejal seoti silmad kinni ning ümber piha seoti nöör, mille otsas oli pliiats. Nüüd pidi võistleja teiste kaasabil kükitama nõnda, et pliiats ulatuks pudeli sisse - see on raskem ülesanne, kui paistab!
Spordipäeva ülesanded tehtud, suunduti sööklasse, et süüa ahjukartuleid, broilerilihapalle ja toorsalatit. Õige pea jõudis kätte aeg õhtuseks rivistuseks ning peale seda suunduti seminarisaali, kus toimus vahenditega tants. See tähendab, et iga perekond sai endale loositeel laulu ja vahendid. Näiteks laul "Nukuke" sai enda vahenditeks hularõngad. Seega tuli loositud laulu ja vahenditega välja mõelda tants. Vahendid olid erinevad - hularõngad, rätikud, pinksi reketid, helkurvestid, kiivrid ja hüppenöörid. 
Vägevad etteasted ja vahvad lavashowd vaadatud, mindi õhturingi ja ootele, kus pakuti vorsti võileiba ja arbuusi. Väsinud spordipäevalised said nüüd lõpuks minna unenägudemaale! 

No comments:

Post a Comment