Seiklusrikkalt läbi aasta!

Saturday, July 28, 2018

4. vahetuse viies päev ehk traditsioonide päev

Laagrivahetuse viies hommik algas veidi tavapäratult. Ei, meid ei kimbutanud vihm - endiselt Eesti suvele tavapäratu palav hommik. See oli hoopis miski muu. Nimelt ei pidanud rivistusele tulema need noored, kes Playback`il üles astusid. See tähendas, et nad said magada kauem ning liitusid teistega söömise ajaks kell 9.30. Hommikusöögiks pakuti mannaputru moosiga, teed ja võileibu. Kella üheteistkümnesele rivistusele tulid kõik laagrilised taaskord kokku ning nad said end oma äranägemise järgi jaotada neljaks. 
Päevaste tegevustena olid vabatahtlike poolt läbi viidav töötuba, kus Mehhiko päritolu vabatahtlik rääkis tema kodukohas olevast pühast ning sellega seoses sai iga laagriline endale maski meisterdada. Seminarisaalis oli noortel võimalus tantsida erinevaid rahvuslikke tantse. Näiteks tantsiti seal Türgi ja Belgia tantsu. Siinkohal said mitmed laagrilised ise õpetada teisi, sest paljud meie hulgast tantsivad mõnes rahvatantsu grupis. 
Lõunasöögina ootas sööklas ees seapraad keedukartuli ja toorsalatiga. Sellele maitsvale roale pani punkti kohupiimakreem. Kõhud täis, puhati hetk ning siis mindi juba edasi tegevustesse. Kes hommiku poolikul jõudsid eelnevad kaks tegevust läbi käia, siis peale lõunat ootasid neid ees veel kaks. Nendeks olid laagrilehe meisterdamine ja vanaaja mängud. Laagrilehest saab lugeda kõike põnevat meie laagri kohta - "osta-müü-vaheta" rubriik, koomiksid, ilmateade, laagri reeglid, kunstinurk, horoskoop ja kõmu. Vanaaja mängudes said noored mängida neid mänge, mida mängiti siis kui laagri kasvatajad väikesed olid - erinevad osavusmängud ja pallimängud. 
Õhtusöögiks valmistasid kokad makaroni-singivormi ning vahetult peale söömist oli laagrilistel võimalus puhvetist meelepärast soetada. Ja siin tuleb mängu ka eilse õhtuse Playback`i Spice Girls`i tegijate eriauhind. Nimelt said kõik staarid valida endale tasuta meelepärase jäätise. 
Kui õhtusöök sai söödud ja puhvetist veelgi head-paremat kõhtu saadud, siis suunduti seminarisaali, kus algas Talendishow. Meieni jõudsid erinevad huvitavad talendid - trikimehed, lauljad ja muidu igasuguste vahvate erinevate annete ja teadmistega noored. Päeval toimunud tantsu tegevuspunkt meeldis aga noortele sedavõrd, et diskolugude asemel pandi mängima need rahvuslikud lood, mille järgi päeval tantsitud sai ning kogu seminarisaal tantsis kaasa. 
Jalad keerutatud, talendid vaadatud, oli kätte jõudnud aeg istuda õhturingi ning arutleda kõigest, mis kellelegi päeva jooksul eriti meeldis või mida võiks muuta. Seejärel suunduti sööklasse, kus pakuti enne magama minekut küüslaugu leibu, dipikastet ja melonit. Edasi suundus igaüks oma tuppa unenägude maale.






No comments:

Post a Comment