Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, August 4, 2013

Neljas päev: spordipäev 3.08

Spordipäeva hommikul ärkasid esimesed noored juba väga varakult, sest päike paitas läbi akna nende põski. Lõpuks oli kätte jõudnud päev, kus laagrilised ei pidanud vihma eest end pidevalt varjama. Ilmselt oli see ka põhjus, miks hommikuvõimlemisel oli näha juba palju rohkem naeratavaid nägusid. Kui hommikuvõimlemine läbi sai, oli aeg tube koristada. Kui tuju hea läheb koristamine ka palju ladusamalt, seda oli ka näha. Enne veel, kui mindi sööma imemaitsvat mannaputru ja võileibu, tuli heisata laagrilipp, mida seekord sai teha sünnipäevalaps Artur. 

Kui toad koristatud, lipp heisatud, diplomid jagatud ja kõhud täis, oli aeg alustada päevaste tegevustega. Selleks jagati laagrimaja ja seminarimaja noored eraldi neljaks meeskonnaks. Kõik tublid laagrilised said võistelda neljal alal: lippude varastamine, rahvastepall, pushpall ja frisbi/palli püüdmine. Kõik noored võtsid aktiivselt osa, sest kõik tahtsid võita auhinda, mille juhataja oli võitjatele lubanud. Hoolimata väiksematest vigastustest oli kõigil lõbus ja energiat küllaga, et suunduda sööma lõunasööki, milleks oli seekord kana-makaronisupp. Magustoiduks said noored õuna-saiavormi piimaga. Küll see maitses alles hästi. Selleks, et noored jõuaksid ka pärast lõunat võtta osa erinevatest võistlustest, oli neil aega puhata või mõelda oma õhtuse ürituse etteastete peale.
Pärast siestat jagati terve laager kaheksaks, nii et tekkisid segavõistkonnad suurtest ja väiksematest ning mindi üheskoos jalgpalli platsile teatevõistlusi pidama. Laagrilised said võistelda teatejooksus, veepommi otsaees vedamises, veepommi viskamises, krabikõnnis jne. Naljaviluks visati alles jäänud veepommid veel vastu maad katki, et saada väheke jahutust sellel palaval päeval. Lisaks sportlikele tegevustele oli laagrilistel vaja mõistata, mis on ristsõna lahenduseks ja täita kiiruse peale sudokut. Pärast võistlusi oli noortel aega taaskord valmistuda õhtuseks ürituseks ning seejärel mindi sööma riisirooga sealihaga.
Kell 20.00 kogunesid kõik laagrilised seminarimaja ette, kus langetati lipp, küsiti päeva kohta tagasisidet ning seejärel mindi üheskoos seminarisaali talendishowle. Küll seekord oli alles palju osalejaid. Oma annet näitasid mitmed erinevad lauljad, tantsijad, joonistajad, aja peale krõpsu sööjad,  isegi võlurid, kes tegid hapniku süsihappegaasiks ja paljud teised tublid ja andekad noored. Üllatusesinejatena astusid lavale ka kasvatajad, kes suure nõudmise tõttu pidid esitama kolme etteastet.
Pärast pikka ja väsitavat päeva oli lastel võimalus oma viimane energia tantsuplatsil kulutada ning seejärel mindi sööklasse, kus ooteks pakuti ahjuõuna maitselist jogurtit ja kringlit.

Teguderohke, kuid imetore päev oli läbi saamas. Veel oli vaja käia pesemas ning siis, kell 23.00, saabus öörahu, et noored saaksid koguda energiat järgmise päeva tegevuste jaoks.


No comments:

Post a Comment