Seiklusrikkalt läbi aasta!

Wednesday, August 14, 2013

Kuues päev: matkapäev 13.08

Tänase päeva algus oli meie laagrilistele väga palju kiirem kui tavaliselt. Kui igapäevaselt on hommikusöök olnud kell  10.00, siis tänase parvematka pärast, oli hommikusöök juba kell 09.00. Hommikusöögiks olid meie suurepärased kokad valmistanud riisiputru, mille peale sai valikuliselt lisada kas väikese võisilma, vaarika-, maasika- või virsikumoosi. Loomulikult ei puudunud võimalus teha endale singi-, vorsti- või juustu saia/leiba.
Peale mõnusat hommikusööki võis esimene seltskond matkalisi, koos kasvatajate Renske, Linda, Kerli ja Liisbethiga, teele asuda. Et jõuda kanuudest kokku pandud parvedeni, tuli kõigepealt jalutada 1,5 tundi e umbes 5-6 km.
Kui jõudsime Ahja jõeni, jagunes matkaliste seltskond omakorda veel kolmeks (sest parvi oli kolm). Kui ohutusest räägitud ja nipid jagatud, võis veesõit alata! Parvematk kestis 1,5 tundi. Tee peal sai imetleda suurepärast loodust ja kohata Ahja jõe Lonnit.
Kui parvematkalt tagasi laagrisse jõuti, olid kõigil kõhud väga tühjad. Õnneks oli matkaeine juba valmis ja mõnus makaronisalat kanapihvidega täitsid värskes õhus kiiresti meie noorte kõhud. Lisaks soolasele, sai igaüks põske pista ka magusa kommi :)
Samal ajal, kui pool rahvast matkal viibisid, tegelesid ülejäänud laagrilised erinevate mängude ja ühistegevustega, mida viisid läbi kasvatajad Stiina, Sigrit ja Sandra. Kõige populaarsemad mängud olid pioneer ja maffia.
Kui lõunasöök kõigil söödud oli, kiirustas teine seltskond parvematkale, teised laagrilised jäid nautima mõnusat siestat. Kes tahtsid, said natukene magada või lihtsalt puhata, aga enamus noortest harjutasid õhtuseks PlayBacki esinemisteks.
Peale siestat käisid osad noored veel tõukeratastega sõitmas. Sõitsime Suure Taevaskojani ja tagasi. Tee peale kohtasime teisi matkalisi, kes olid teel parvematkalt tagasi laagrisse.
Laagrisse jõudsid kõik matkaliste seltskonnad natukene enne õhtusööki. Õhtusöögiks oli meil  guljašš ahjukartulite ja hooajasalatiga, mida noored peale rasket matkapäeva isuga sõid.
Noored sõid oma õhtuse söögi võimalikult kiiresti, sest õhtuse lipu langetamise ja showni oli vähe aega. Tormati esinemisi harjutama.
Õhtusel rivistusel oligi, nagu oodata, väga palju kuulsusi. Kohal oli 50 cent, ACDC, One Direction jpt. Tänasel õhtul oli meil rekordarv esinejaid, kes kõik olid oma etteastetega vaeva näinud ning mis olid igati vahvad. Toome välja diplomisaajad:
1. silmapaistvaim esitlus: Kristofer, Marten ja Richard
2. ohtlikuim esitlus: Johann
3. parim esitlus: Kaili ja Anetta
4. huvitavaim esitlus: Greth-Ann ja Melanie
5. jugeim esitlus: Madleen, Annemari, Triin


Ja nagu välja on kujunenud, sai peale PlayBacki esitlusi veel tantsida-tantsida-tantsida kuni õhtuooteni välja. Õhtuoode oli paljude laste lemmik - pähklikreemi saiake morsi või teega. Õhtuootelt liikusid noored edasi õhtusele vestlusringile, peale mida suunduti pesema ja siis magama. 

No comments:

Post a Comment