Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, July 27, 2015

IV vahetuse neljas päev - kultuuri- ja loomepäev

Täna oli meil laagris loome- ja kultuuripäev. Hommik algas zumbaga, milles kasvatajad Maik ja Rauno said lapsed lõbusa ja hoogse sumbaga üles äratatud. Veel ootasid lapsi hommikusöögina ees hommikuhelbed, võileivad ja tee.
Päeva esimeses pooles ootas lapsi ees kolm toredat ja õpetlikku töötuba. Esimeses õpetas kasvataja Hanna lastele erinevaid tantse. Lapsed said aimu, mida kujutavad endast aafrika, moderne, hiina ja kõhutants.
Teises töötoas tehti Taevaskoja laagri ajalehte. Selles said noored proovile panna enda oskused ajakirjanikuna. Täpselt, kuidas kirjutatakse artikleid või võetakse diktofoniga intervjuud.
Kolmandas punktis kirjutati kasvataja Kristeli ja tema kitarri abiga Tiigrikutsu lauluviisile sõnu. Perekonnad said enda salmile teema ning kokku saadi vahva laagrilaul.
Lõunasöögil kuhjasid lapsed enda taldrikule hunniku keedukartuleid kurzeme-strooganovi kastmega, kõrvale toorsalatit ning magustoiduks saadi suud magusaks kohupiimakreemist, millel peal mõnus maasikamoos.
Peale rahulikku siestat liikusid lapsed kahe töötoa vahet. Ühed alustasid ettevalmistustega õhtuseks moeshowks kasvataja Rauno abiga. Otsiti loodusest materjale, millest endale kõike põnevat meisterdada. Teises punktis, kasvatajate Alice’i ja Mati juures, katsetasid lapsed enda käeosavust ning kujutlusvõimet. Kõik said valida nelja teema vahel- Taevaskoja laagri lipp, Taevaskoja laagri kahekümnes sünnipäev, Taevaskoja laagri olümpia uus ala, parim laager). Kõige populaarsemateks teemadeks osutusid kaks esimest. Kõikide loome läks seminarimaja saali seinale ning nüüdsest on avatud laagri näitus.
Õhtuseks suurürituseks oli moeshow. Osalejate nimekiri oli arvukas ning kõik olid põnevil. Terve päeva kestnud ettevalmistused kandsid vilja- seljas olid laagrilistel uhked sõnajalakleidid, pead kaunistamas pärjad, kaelas lilledest ehted. Näha võis lisaks veel prügikottide uudsel viisil kasutust. Ka neist oli väga moekaid kleite ning muid rõivaid vormitud. Kollektsioone kommenteerisid kolm vaimukat ja veidi omamoodi kohtunikku- Kaine Vest, Kim Kardan Kassi ja Fashionista. Pärast poodiumil rõivaste esitlust mindi edasi pildistamisseina juurde, millel kiri „Taevaskoda otsib supermodelli“ ning kostüümid said kenasti jäädvustatud.

Kui õhtune üritus läbi, keerutati jalga tantsuplatsil ning liiguti siis õnnelikult enda voodi suunas. Kuna järgmine päev saab olema raske, kuid samas väga põnev, sest ees ootavad matkad ja seiklusrajal ronimine.

Hea tantsuetenduse aluseks on sünkroonis liikumine...


Modernse tantsu põhitõed...

Soojendusharjutused tantsudeks

Nii tõsiste nägude mõeldi välja vahvad sõnad "Tiigrikutsu" viisile

Aeg-ajalt tuleb ka hinge tõmmata ja iga laagriline leiab enda jaoks mugava (võib-olla ka omapärase!) asendi, kuidas puhata.

Kasvatajate moekollektsioon "Metsahaldjad"

Staarkohtunikud Kaine Vest ja Kim Kardan-Kassi




Ja mõned näited moekollektsioonidest:








No comments:

Post a Comment