Seiklusrikkalt läbi aasta!

Tuesday, July 7, 2015

II vahetuse neljas päev: matka- ja seikluspäev

Tänaseks päevaks oli matka- ja seikluspäev, mis algas toreda hommikuvõimlemisega, mida korraldas meile vabatahtlik Civia Uus-Meremaalt. Uneliiv silmist pühitud ja muusikasaatel hea tuju saadud, suunduti tube koristama. Pärast seda koguneti rivistusel, kus laagrilipu heiskas seekord Alisa. Rivistusel jagati kogu laager pooleks, et kõik jõuaksid kõiki tegevusi teha. Enne põnevat matka- ja seikluspäeva kinnitati oma kõhtu hommikusöögil maitsva mannapudru ja võileibadega. 

Kanuuparvematk algas viie kilomeetrilise "jalutuskäiguga". Kui lõpuks kohale jõudsime saime kõik veidi puhata, päästevestid selga panna ning valmistusime kuulama instruktsioone. Pärast 20 minutit olid kõik koha kanuuparvel leidnud ning algas matk Ahja jõel Taevaskoja suunas. Aerutasime vahetustega, sest see oli üpris energiakulukas tegevus.  Neli meist aerutasid ja kaks inimest olid tüüris. Kahe tunnise matka järel jõudsime lõpuks Taevaskotta. Andsime parved ja vestid ning seejärel suundusime tagasi laagrisse läbi Taevaskoja metsa - pidasime vapralt ka Suure Taevaskoja trepi vastu. 

Teised noored, kes jäid laagrisse, jagati veelkord pooleks. Pooltel avanes võimalus ennelõunasel ajal käia tõukerattamatkal. Kinnitati kiivrid korralikult ning harjutati mõlema jalaga tõukamist. Peagi oldigi valmis ning hanerivis sõideti Taevaskoja metsa, kus sai ka mäest alla sõita ning nautida ilusat loodust. Peatuspaigaks oli ka Taevaskoja Emaläte, kus kõik said värskenduseks allikavett juua. Kõik, kes jäid laagrisse jooksid tubade poole, et endale kinnised jalanõud jalga panna. Neil algas seiklusrajal ronimine. Instruktor Mikko rääkis mitu korda puu otsas ronimise ohutusest ning õpetas noortele, kuidas turvavarustust selga panna. Esimesed said traksid ka kohe jalga jätta, kiivri pähe panna ning siis omal valikul, kas raskemast või kergemast redelist üles ronida ning seiklusrada alustada. 

Tõukeratturid ja kõrgseiklusrajal ronijad leidsid oma tee kell kaks lõunale, kus pakuti kana-makaronisuppi ja magustoiduks saiavormi piimaga. Kanuuparvematkalised jõudsid laagrisse alles kolme ajal ning said seejärel koheselt lõunat süüa. 

Lõunasöök söödud tekkis nii mõnelgi uni ning siesta oli mõnus aeg puhkamiseks. Kuna kanuutaparvetajad jõudsid oodatust hiljem tagasi, siis nende siesta kestis kella 17.00ni. Teised aga olid valmis pannud end vahetuseks - tõukeratturid leidsid end peagi puu otsast ning seiklusrajal ronijad olid peagi Taevaskoja metsa kadumas. Kanuuparvematkalised pärast hiljem lõppenud siestat mängisid Aseem'i mängu "koko't". 

Õhtusöögiks oli kartuli-singivorm ja toorsalat. Õhtusel rivistusel langetas lipu Raiki. Pärast õhtust rivistust oli võimalus osta veel jäätist ning siis juba suunduti õhtusele üritusele, milleks oli talendishow. Õhtune üritus läbi, siis oli veel aega jala keerutamiseks diskol, seejärel õhtuoode ja -ring. 

Peagi jäi maja vaikseks...

No comments:

Post a Comment