Seiklusrikkalt läbi aasta!

Wednesday, August 12, 2015

VI vahetuse esimene päev: meeskonnatööpäev



Täna algas meie noortelaagri  sünnipäeva aasta viimane vahetus – kuues vahetus. Muidugi mainiks ära, et tegelikult ei ole tegu päris viimase vahetusega, sest jõulude ja aastavahetuse vahele mahub veel üks väga tore laagrivahetus. Laagrilised võtsid täna enne laagrisse tulekut vist viimast und, sest täna jõuti kohale väga täpselt kui mitte öelda, et hiljem kui eelmisesse vahetusse esimesed saabujad (arvestades, et saabumine alates kella kümnest). Kuid kindlasti kaugeltnurga mehed asusid varakult teele.

Esimesed kohtumised kasvatajatega ja laagri meditsiinitöötaja juurest läbi käimine toimus kiiresti. Märkamatult oligi kell juba sealmaal, kus kogu laager kogunes tutvumismängudeks, kokkulepete planeerimiseks ja ühtse grupitunde loomiseks. Aeg läks kuidagi eriti kiiresti ning tühjade kõhtude jaoks oli saabumas lõunasöögi aeg. Enne aga oli ametlik viimase laagrivahetuse avamine ühtse rivistusega ning lipu heiskamisega. Lipu heiskajad olid esimesed laagrilised Liisbet ja Taavi. Avarivistusel said ära mainitud olulised infokillud, sealhulgas tagurpidipäev ja soovidepäev. Peale rivistust mindigi lõunatama. Sedapuhku oli kokkade poolt valmistatud maitsev makaronisalat, mille juurde pakuti grillviinereid, leiba, morssi, sidrunivett ja maiustamiseks kakaokiselli moosiga. Peale lõunat oli eriti palava päeva tarbeks jäätisemüük ja mõnus hingetõmbe paus. Seejärel jätkusid mängud ja üksteise paremini tundma õppimine. Mitmete teiste kaasahaaravate mängude kõrval oli parajalt väljakutsuv  kasvatajate poolt keerutatud köie alt läbi jooksmine – siin luges eriti ajastus. Julgemad tegid veel keskel hüppe. Pärast aktiivsemaid mänge oli rahulikumaks tegevuseks uksesiltide meisterdamine, et ikka teaks kus keegi elab.
Ja nii nagu eelnevalt kokku lepitud, kohtutigi uuesti kell pool kuus, et moodustada perekonnad/tiimid. Enne õhtusööki jäigi aega oma perekonna liikemetega tutvumiseks. Mõeldi välja perekonnanimed, omavahelised kokkulepped, tehti plakat ning muidugi perekonna hüüdlaused. Seejärel suunduti juba õhtusöögile, kus pakuti kartulit maitsva hakklihakastme, toorsalati, leiva ja morsiga.

Enne õhtust rivistust jäi natukene aega neile, kel oli vaja lihvida perekonna esitlemist või siis oma toas miskit veel sättida. Kell kaheksa kogunesime koos kõigi laagrilistega, et uurida kuidas esimene päev on siiamaani läinud ja muidugi lipu langetamiseks. Lipu langetas esimese päeva õhtul Aet. Need kel oli vaja veel jalanõusid vahetada, läksid kiirelt seda tegema, samal ajal arutati põgusalt laagrielu üle. Kui jalanõude vahetajad jõudsid tagasi, alustasidki kõik laagrilised koos kasvatajatega teekonda Suurde Taevaskotta. Oli aeg perekondade tutvustamiseks. Olema sai neli perekonda, sedapuhku nimedega: „Müstilised“, „Hell-Vell“, „Mihkel Raud“ ja „Käsnakalled“. Tutvustused olid lõbusad. Järgnesid veel paar toredat mängu, kust üks mäng oli niivõrd kaasahaarav, et paluti nimegi üle korrata, et seda siis soovidekasti kirjutada. Tegemist oli „Orava ja Lõvi“ mänguga. Seejärel  jõudis kätte oluline moment – laagrivande andmine. Kuigi laagriliste seas oli ka palju neid, kes on seda vannet mitu korda andnud, olid nad väga südikad. Pärast vande andmist istuti mõneks hetkeks mõtete vahetamiseks maha. Pikalt lobisema ei jäädud, sest pimeduse aeg hiilis märkamatult ligi ning tuli alustada teekonda laagrisse. Otse teekonnalt suunduti õhtuootele, milleks oli kohuke ja morss/sidrunivesi. Peale oodet valmistuti öörahuks - käidi pesemas ja vaadati veel üle, mis kell on vaja hommikul silmad avada, et päevast maksimum võtta. Natuke peale kella ühteist oli majja saabunud vaikus.

No comments:

Post a Comment