Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, August 17, 2015

VI vahetuse kuues päev - loome- ja kultuuripäev/tagurpidipäev

Hommik algas kõigi jaoks rahuliku äratusega ja viimane uneraas sai silmist pühitud hoopis uutmoodi hommikuvõimlemisega. Esialgu sai ennast käima tantsitud Macarena tantsuga ja seejärel ilmusid noorte ette kasvatajad Agne ja Rauno ning vanemkasvataja Linda. Asja tegi huvitavaks just see, et neil olid seljas valged rüüd ja nad näitasid noortele, kuidas Tabata järgi trenni teha. Asi nägi välja nii, et igaüks valis endale meelepärase harjutuse ja tegi sama asja 50 sekundit, puhkas 10 sekundit ja jällegi 50 sekundit võimlemist. Ja nii lausa neli korda järjest! Eks see oli omajagu väsitav, aga samaaegselt ka korralikult ergutav.
Korralik virgutus tehtud, suundusid noored oma tubadesse, et need korda seada ja kell 9:45 viisaka väljanägemisega rivistusel olla. Seal said noored ülevaate, mis toimub hommikupoolikul ja lipu heiskas Cärol. Kuna hommikuvõimlemine tegi kõigi kõhud väga tühjaks, siis oli paras aeg minna hommikusöögile - seekord mugisid kõik hommikuhelbeid jogurtiga ja enda valmistatud võileibu.
Kell 11 said kõik jälle kokku, et suunduda tegevustesse - Itaalia töötuba viisid läbi vanemkasvataja Linda ja kasvataja Maik, kes õpetasid noortele itaaliakeelseid väljendeid ja itaallastele omaseid žeste. Samal ajal juhendasid kasvatajad Agne ja Rauno noori improvisatsioonitöötoas. Kõigil itaalia keel selge ja impronipid omandatud, koguneti üheskoos seminarimaja ees, et ära õppida mõnes toredad tantsud. Türgi ja Belgia tants osutusid väga populaarseks, harjutati ka jump style'i ja loomulikult ei jäänud tantsimata ka laagri tunnustants cha-cha-slide. Lõpetuseks harjutasid noored üheskoos kasvataja Maiki juhendamisel zumbat. Hommikupoolik möödus linnutiivul ja jõudiski kätte oluline hetk - kell 13:45 astusid kasvatajate asemele laagrilised ja laagrilistest said kasvatajad. Uus kasvatajate tiim planeeris kogu pärastlõuna ja ka esmaspäevase hommikupooliku.
Uus juhtkond lubas pärast oma avarivistust kõik sööma - lõunasöögiks olid kokad valmistanud maitsva seaprae keedukartuli ja hapukurgisalatiga. Magustoiduks oli seekord mannavaht. Pärast kosutavat lõunasööki said kõik laagrilised (kaasa arvatud uued laagrilised kasvatajate ja juhtkonna näol) leiba luusse lasta. Aega selleks ei olnud aga väga pikalt, sest kell 16:00 ootasid uued kasvatajad kõiki laagrilisi juba tegevustesse. Pärastlõuna möödus käepaelu ja ajalehte valmistades, lisaks said kõik põnevaid lauamänge mängida. Märkamatult jõudis kätte õhtusöögiaeg - seekord täitsid kõigi kõhud kartulipuder ja kalapulgad.
Kell 20:00 kohtusid kõik õhtusel rivistusel, lipu langetas eeskujulik uus laagriline (vanemkasvataja) Linda. Seejärel jagasid uued kasvatajad kõigile perekondadele (ka kasvatajate ehk uute laagriliste perele) märksõnad, millest tuli 20 minutiga lõbus näidend välja nuputada. Erinevate sõnade-nimede-fraaside hulgas olid näiteks Homer Simpson, rula, "Näksi muru", lusikas, Justin Bieber, One Direction jne. Lõbu oli laialt ja näidendid olid väga lõbusad. Loomulikult jätkus õhtu lõbusa diskoga ja kella 23 paiku kogunesid noored õhturingi ja seejärel läksid kõik õhtuoodet sööma. Mõnda aega pärast seda meisterdati veel käepaelu ja mängiti lauamänge ning üsna pea saabuski südaöö, mil laagrimaja jällegi vaikseks jäi, sest saabus öörahu.  

No comments:

Post a Comment