Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, July 22, 2013

Viies päev: matkapäev 22.07

Hommikune äratus oli täna veidi raske, ilmselt kehva ilma tõttu. Taevas oli pilvine ja kusagilt ei paistnud ühtegi päikesekiirt. Laagriliste tuju see aga ei kõigutanud, hommikune virgutus värskes õhus viis viimasegi uneraasu silmist ja kõik olid valmis põnevaks matkapäevaks. Hommikusel rivistusel räägiti laagrilistele eesootavast päevast ja jagati kõigile tubli osavõtu eest tervisepäeval pulgakommi. See tõi kõigi näole naeratuse ja pärast lipu heiskamist võis matkapäev alata.

Rivistusel jagati kogu laager kaheks suureks grupiks - matkagrupiks. Pärast kosutavat hommikusööki - hommikuhelbeid ja võileibu - asus esimene grupp kanuuparvematka alguspunkti poole teele. Teise grupi jaoks olid kasvatajad ja vahvad vabatahtlikud ette valmistanud põnevaid meeskonnamänge. Pärast puhvetikülastust asus ka teine grupp matka alguspunkti poole teele. Üsna pea jõudis esimene grupp laagrisse tagasi, nad läbisid matka erakordselt kiiresti. Seda seetõttu, et tuul toetas matkalisi tublil sõudmisel. Kuna ilm ei olnud täna laagriliste poolt, siis said paraku kõigi matkaliste riided ja jalanõud märjaks. Laagrisse jõudes said kõik märjad asjad kuivama ja laagrilised said kosutuseks sooja teed juua. Esimene grupp sõi lõunasööki laagri sööklas, teine grupp matka alguspunktis. Kõigi kõhud said makaronisalatit ja lihapalle kenasti täis. Pärast lõunasööki said ka esimesse gruppi kuulunud noored külastada puhvetit, et endale head-paremat soetada.

Kui kogu laager oli taaskord kokku saanud, siis kogunesid kõik seminarimaja saali rõõmsaid mänge mängima. Vahvaid mänge viisid läbi vabatahtlikud, kellel olid kasvatajad abiks. Nalja ja naeruga täitus kogu seminarimaja. See andis tõestust, et vihmaga läbitud matk ei heidutanud laagriliste meelt.

Kogu päeva said laagrilised teha ettevalmistusi õhtuseks ürituseks, milleks täna oli playbacki show. Esinejaid sai kokku väga palju ja õhtu oli ääretult põnev. Enne õhtusööki oli kogu seminarimaja suminat täis - kes tegi viimast korda proovi, kohendas seongut ja kostüüme ning kaunistas saali. Õnneks leidsid kõik aega, et õhtusöögiks valmistatud kartul ja kurzeme strooganov nahka pista. Pärast õhtusööki kogunes kogu laager, et langetada laagrilipp ja õhtune show võiski alata. Seekord astusid laagriliste ette Koit Toome, ansambel Ice Cream, Kihnu Virve ja mitmed teised tuntud kodu- ja välismaised staarid. Ka kasvatajad ja vabatahtlikud tegid toreda etteaste. Kõige lõpuks tulid lavale ka laagri juhataja Anni ja vanemkasvataja Kaisa, kes olid Mõhk ja Tölpa ning esitasid Nukitsamehe filmist tuntud "Rahalaulu". Pärast etteastete lõppu algas disko, kus kõik suurima hea meelega jalga keerutasid ja möllasid. Viimnegi energiaraas kulutatud, läksid laagrilised õhtuoodet sööma - kohukest ja kohupiimakooki. Pärast seda oli aeg valmistuda öörahuks ja kell 23.00 jäid mõlemad majad vaikseks. Päeva jooksul sai parajalt energiat kulutatud ja nüüd jõuvarusid vaja täiendada.

No comments:

Post a Comment