Seiklusrikkalt läbi aasta!

Saturday, July 13, 2013

Teine päev: looduspäev 11.07

III vahetus: teine päev 11.07
Laagriliste esmine hommik algas hästi, päike säras juba aknast sisse, kui kasvatajad hommikuäratust tulid tegema. Korralikult uni täis magatud ja seejärel viimased unepurud hommikuvõimlemisega silmast aetud, oli aeg ennast päevaks valmis seada ning oma toad korrastada.  Kellaaeg ruttas kiiresti ja teades, et ees ootab väga tegus päev, suundusime hommikurivistusele, et aimu saada, mis järjekorras hakkavad laagrilised ühe tegevuse juurest teise juurde liikuma. Lipp heisatud ja hommikusöök söödud, võisid tegevused alata.
Terve päeva lõikes ootasid noori enda juurde kaitseliitlased, Eesti Maaülikooli tudengid ning seiklusraja instruktorid. Kaitseliitlased tutvustasid laagrilistele, mis on Kaitseliit ja milleks see on loodud. Innukad noored esitasid mitmeid küsimusi. Lisaks oli silmadega paljutki vaadata (tutvustati varustust), natukene nuputamist ja ka praktilist tegevust, mis noortele eriti meeldis. Samal ajal avastasid osad noored Maaülikooli tudengitega metsa. Liiguti rahulikul sammul, et jõuaks vaadata, mis meid metsas ümbritses. Asjalikud tudengid jõudsid noorte küsimustele vastata ja kui targad teadmised saadud, tehti viktoriin, et paremini õpitut kinnistada. Paralleelselt kaitseliitlaste ja tudengite tegevustega käisid noored seiklusrajal. Seiklusrajal abistasid ja jälgisid instruktorid väga hoolega julgeid noori, kes ronisid ning turnisid kõrgustes. Jõudes uuesti kahe jalaga maa peale, olid kõikide noorte näod naerul. Aga kuna meie laagripere on seekord väga suur, siis jätkub ronimine juba teisipäeval, et anda kõikidele noortele võimalus saada elamusterohke kogemus. Tegevuste vahepeal käidi lõunat söömas ja pidasime ka siestat, et energiavarusid täiendada. Seejärel päevakava jätkus.

Jõudiski kätte aeg õhtust sööma minna. Kõhud täis, läksime lippu langetama ja edasi suundusime õhtusele üritusele, milleks oli kuulsuste gala. Meie tegusad noored olid päeva jooksul jõudnud ette valmistada väga ilmekad tegelaskujud. Presidendipaaril oli vastu võtta väga palju kuulsuseid, kes olid üle maailma kokku tulnud. Suure aplausi saatel võeti kõik tegelaskujud vastu ja gala lõpetas presidendi ja tema kaaslase valss. Sealt mindi üle diskole, kus keerutati jalga. Kellaaeg aga tiksus kiiresti ja peatselt tuli hakata valmistuma öörahuks. Oode kõhtu pistetud ja pesus käidud, suundusid laagrilised unedemaale, et välja puhata juba homseteks tegevusteks.

No comments:

Post a Comment