Seiklusrikkalt läbi aasta!

Wednesday, July 24, 2013

Kuues päev: looduspäev 23.07

VI vahetuse viies päev, looduspäev, algas nagu tavaks saanud hommikuvõimlemisega. Seejärel koonduti taaskord seminarimaja ette, et üheskoos heisata laagrilipp. Seekordne õnnelik lipuheiskaja oli Laura Sophie. Kui lipp oli masti tõmmatud, diplomid eelneva päeva tublimatele jagatud, suundusid noored sööklasse, kus ootas neid maitsev riisipudru ja nagu igal hommikulgi isetehtud imemaitsvad võileivad. Nüüd, kui kõhud olid head ja paremat täis, oli aeg minna ja anda oma tubadele veel viimane lihv, et tubade hinded ikka kõrged hoida. Kell 11 oli taas aeg koguneda seminarimaja ette, et laager jaotada nelja rühma. Ees ootasid uued ja põnevad tegevused: loodusmatk Eesti Maaülikooli tudengitega, kaitseliitlaste ja nende varustustega tutvumine, meie vabatahtlike poolt korraldatud töötuba ja samuti ka kasvatajate poolt välja mõeldud mängud.
Loodusmatkal saime tuttavaks erinevate puuliikidega, saime teada, et lehe järgi on kõige lihtsam erinevaid liike määrata, õppisime vahet tegema kuuse ja männi okastel ning käbidel, saime teada millised okaspuud kasvavad Eestis jne. Samuti saime hea ülevaate erinevatest taimedest, lilledest, põõsastest, sammaldest ja loomadest. Nüüd me teame, kuidas teha vahet mustikal ja sinikal, samuti teame ka millised marjad on mürgised ja palju muud põnevat. Lõpus tegid giidid meile põneva teadmistekontrolli viktoriini abil.
Kaitseliidu punktis saime hea ülevaate sellest, millist varustust peavad kaitseliitlased endaga rännakutel kaasas kandma. Kes oleks osanud arvata, et nende vesti sees on joogikott, kust vooliku abil on võimalik juua saada, või et ühte lihtsat kilekeepi võib kasutada ka telgina. Samuti said noored ise proovida, kuidas tehakse metsas kateloki peal süüa, kui raske on kiiver või hoopis kuidas näeb välja üks ehtne relv. Lõpus oli võimalik noortel panna ise püsti  kaitseväe telk ja seda kõike aja peale. Kuigi see oli enamuste noorte jaoks esimene kord, said nad hakkama peaaegu sama hästi kui kogenud kaitseliidu poisid.
Seejärel oli aeg minna nautima imemaitsvat lõunasööki, milleks oli seekord kapsasupp ja maasikakisell kohupiimaga. Oh oli see vast hea. Kui kõhud täis oli õige aeg teha väike paus, et koguda energiat juba järgmisteks tegevusteks. Kell 16.00 oli aeg taaskord panna soojad riided selga, et minna nautima järgmisi põnevaid töötube. Kuigi vahepeal oli sadanud vihma ja maa oli märg, ei teinud noored sellest väljagi ning tuju püsis ikka hea. Seadsime sammud vabatahtlike poolt korraldatud töötuppa. Seal oli võimalik panna ennast proovile mitmel erineval alal: inimpüramiidi ehitamises, meeskonnatöös, usalduses, loogilises mõtlemises ja painduvuses. See töötuba meeldis noortele väga ja enim populaarsust kogus inimpüramiidi ehitamine, kus ilma sõnu kasutamata oli vaja meeskonnaga valmis teha kolme tasandiline püramiid. Nalja sai palju ja ideid oli rohkelt. Kõik sujus hästi.

Neljas töötuba oli kasvatajate poolt korraldatud ning iga grupp tegi erinevaid tegevusi, mängiti pioneeri, lahendati kriminaalmõistatusi, mängiti ringmänge ja kulli ja palju muud põnevat.
Kätte jõudis aeg minna sööma õhtusööki ning seejärel tegid lapsed veel viimaseid ettevalmistusi enne õhtust üritust, milleks seekord oli Fantaasiariigid. Noored said panna kirja, milline on nende arvates kõige vahvam ja omapärasem riik. Nad mõtlesid välja kus see asub, kuidas seal suheldakse, mis on rahvuslind,-söök, milline näeks välja selle riigi lipp jne. Ideid oli palju ja laagrilistel oli võimalik näha lausa 14 erinevat riiki. Ideid oli seinast-seina. Saime näha Nõiamaad, Reeglite riiki, Maiustuste riiki, Laavamaad, Dinotoopiat, Pärismaalastemaad ja palju teisi põnevaid ja omapäraseid riike. Õhtu lõpetas imemaitsev oode  - šokolaadikreemisai ja tee.
Aeg oli minna magama, et valmistuda uue päeva põnevateks tegevusteks. Praegu võivad kasvatajad kuulda tubades veel vaid vaikset nohinat. 



No comments:

Post a Comment