Seiklusrikkalt läbi aasta!

Wednesday, July 12, 2017

2. vahetuse neljas päev - matkapäev

Täna oli see tore pave lõpuks kätte jõudnud, mil sai minna matkale! Olgugi, et vihma sadas – kõik laagrilised olid väga tublid ja matkasid hoolega. Aga hea küll, alustame siis ikka algusest. Nagu meie laagris kombeks on, siis äratasid kasvatajad kell 8:45 kõik laagrilised üles, seejärel võeti suund õue, et end mõnusalt virgutada. Juba siis sadas kergelt vihma. Pärast mõnusat virgutust oli aeg suund võtta seminarimaja ette, et lipp heisata. Kuna vihma sadas, siis mahutasid kõik laagrilised end seminarimaja I korruse terrassile, et mitte üleliia märjakas saada. Täna hommikul heiskas lipu Kevin P. seminarimajast. Seejärel jagati infot, mis päeva jooksul ees ootab ja laagrilised jagunesid kaheks – pooled läksid kanuuparvematkale ja ülejäänud, kes laagrisse jäid, said minna tõukerattamatkale ja nautida tubaseid tegevusi, sest õues sada ikka endiselt vihma. Info käes, suunduti sööma – maitsev mannapuder ja enda tehtud võileivad täitsid kenasti kõigi kõhud.

Kell 10:00 suundusid parvematkalised teele, seljas värvilised vihmakeebid ja kaasas hea tuju. Väga tublid noored, väike vihm ei teinud neile midagi ja rõõmsalt läbiti osa matkast jalgsi ja osa matkast edukalt vee peal. Samal ajal tegutsesid laagrisse jäänud noored seminarisaalis – kuulasid head muusikat, lugesid laagri ajalehti aastatest 2014-2016, mängisid erinevaid lauamänge, meisterdasid käepaelu ja joonistasid. Väiksemad kaua toas ei tahtnud püsida, sest tõukerattamatk ju ootas. Nii suundusidki 15 noorimat laagrilist tõukerattamatkale. Üheskoos seigeldi natuke ka metsas ja sai võtta võtta värskendavat allikavett Emalättest.

Kella 14-ks olid kõik kenasti laagris tagasi ja oli aeg lõunasöögiks. Seekord olid meie toredad kokatädid valmistanud maitsva seaprae ja kohupiimakreemi, küll see oli hea. Kui kõht täis sai, siis oli paras aeg siestaks, sai energiavarusid täiendada. Võimalik, et kehva ilma tõttu olid kõik unised, aga enamik laagrilistest tõepoolest magasid. Enne puhkeaega tuli muidugi kõigil oma märjad riided kasvatajateni toimetada, et need kenasti kuivama saaksid.

Pärast mõnusat siesta-aega koguneti kell 16:15 taaskord seminarimaja ette, et osaleda hääletusel, millist filmi pärastlõunal vaadata. Enam-vähem ühiselt jõuti otsusele, et tuleb vaadata multikat “Üles”. Kuna sel ajal tuli päike ka natuke välja, otsustasid ka vanemad noored, et tuleb ikka tõukerattamatkal ära käia. Mõeldud-tehtud.


Kell 18 oli õhtusöögiaeg, seekord oli laual macaroni-singivorm, mis maitses kõigile. Ja pärast seda sai käia puhvetis! See tähendas, et aeg möödus linnutiivul ja juba oligi aeg lipp langetada. Seda tegi seekord Anna. Pärast rivistust oli veidi veel aega, et Playback Show’ks harjutada ja kell 20:35 sai kõiki etteasteid vaatama hakata. Need oli väga vahvad ja humoorikad, nii mõnigi noor ületas enda hirmud ja astus lavale. Isegi kasvatajad tegid oma etteaste! Õnneks jäi aega veel ka diskoks ja sai oma viimased energiaraasud ära kulutada. Seejärel saabus õhturingi aeg, kus sai arutada kõike, mis päeva jooksul toimus. Enne magamaminekut oli aeg ka ööpala ära nosida, pesus käia ja kella 23 paiku jäigi laagris taaskord kõik vaikseks, sest laagrilised koguvad energiat homseks päevaks.


No comments:

Post a Comment