Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, July 6, 2015

II vahetuse kolmas päev: ohutuspäev

II vahetuse kolmas päev algas varajase äratusega. Nii seminari- kui laagrimajas toimus õues hommikuvõimlemine.  Pärast seda oli laagrilistel aega oma tube koristada. Hommikusel rivistusel heiskas lippu Alisa. Peale lipu heiskamist läksid laagrilised hommikust sööma. Noored sõid omletti ning võileibu, joogiks pakuti teed ja morssi.

Enne tegevuste algust kogunesid noored seminarimaja ette ning jagunesid viide rühma. Neid ootas ees viis punkti, rühmad pidid esimeses päeva pooles käima läbi neli punkti. Lastele räägiti järgmistest teemadest: tuleohutus/veeohutus, esmaabi, ohtu liiklemine/enesekaitse, sport ja toitumine. Viiendaks punktiks olid situatsioonimängud, kus noored pidid erinevatele olukordadele lahendusi leidma.

Kui neli punkti oli läbitud said laagrilised natuke puhata ning seejärel lõunasöögile minna. Kokatädid olid lastele valmistanud frikadellisuppi ning kohupiimakooki rosinatega. Söök oli väga hea ning maitses kõigile.

Pärast lõunasööki oli siesta, mil noored olid vaikselt oma tubades. Peale seda said laagrilised osta jäätist. Kui jäätis oli söödud, toimus rivistus ja noored moodustasid uuesti samad rühmad, et liikuda viimasesse punkti. Nagu eelpool mainitud oli selleks  erinevad situatsioonimängud. Kui mängud olid viimases punktis lahendatud oli noortel võimalus valida millega tegeleda. Kas joonistada pilt unistuste laagrist, valmistuda TV-show'ks ja reklaamiõhtuks või kaunistada koos kasvataja Signega õhtuks saali.

Peale seda oli käes õhtusöögiaeg. Meile pakuti kartulit, guljašši ning värske kapsa salatit koos paprika ja ananassiga. Joogiks saime morssi ja sidrunivett.

Kell kaheksa toimus õhtune rivistus ning ohutuspäeva lipu langetas Hardo. Peale seda toimus seminarimaja saalis TV-show ja reklaamiõhtu. Osalejaid oli palju ning kõigil oli väga lõbus. Õhtujuhiks oli Ron. Peale naljakaid esitusi toimus disko, kus lapsed said soovilugude järgi tantsida.


Kui tantsimine läbi sai ning jalad väsinud olid suundusid lapsed oma majadesse pesema. Peale seda said noored õhtuoodet, milleks oli pähklikreemi sai. Samuti toimus ka õhturing, et arutada päeval toimunut ning kuulda noorte muljeid. Kell 23.00 käisid kasvatajad tubades, et soovida head ööd ning peale seda oli öörahu.


No comments:

Post a Comment