Seiklusrikkalt läbi aasta!

Thursday, June 25, 2015

LAAGRISUVI 2015 - I vahetuse I päev: Meeskonnatööpäev

Täna, 24. juunil, algas Taevaskoja Noortelaagri 2015 aasta esimene vahetus. Juba umbes poole kümne ajal saabusid esimesed laagrilised ja laagrimaja ümber sai kuulda laste naeru ja sagimist.  Kui enamik laagrilisi oli kella 12ks kohale jõudnud, alustasime oma päeva nagu alati – tutvusime toakaaslaste, teiste laagriliste, laagri territooriumiga, rääkisime tuleohutusest ja sõlmimise kokkuleppeid, et kõik tunneksid end laagris võrdselt ja hästi. Kasvatajad olid ette valmistanud väga erinevad mängud, et kõik läheks sujuvalt. Samuti on seekord võimalus luua sõprussuhteid kahe vabatahtlikuga Indiast ja Uus-Meremaalt. 

Aeg läks väga kiiresti ning 13.45 kogunesime seminarimaja ette, kus toimus laagrisuve avamine ja esimene laagrilipu heiskamine. I vahetuse avas lipu heiskamisega laagriline Liisbeth.  Laagri avasõnad lausus laagrijuhataja Anni, kes tervitas kogu laagripere. Seejärel tutvustas ta kasvatajaid, kelleks selles laagrivahetuses on Egert, Martin, Agne, Sandra, Liisbeth ja Ida Isabel. Pärast seda sai sõna laagri vanemkasvataja Kaisa, kes rääkis lähemalt, mis järgneva nädala jooksul noori ees ootab. Kui vajalik info oli kuulatud, võttis laagrimaja esimesena oma sammud lõunasöögile, kus saadi kõhtu kinnitada maitsva makaronisalati ja grillvorstiga. Magustoiduks oli kakaokisell. 

Pärast söömist saime nautida vaba aega koos uute sõpradega ning hiljem kogunesime kõikide laagrilistega jalgpalliväljakule, et seal koos meeskonnatöömänge mängida. Pärast toredat “koprapesa” mängu jagati kogu laager viite rühma/peresse. Iga pere valmistas enda tutvustamiseks plakati, mõtles välja nime ning moto. Mängides läks aeg kiiresti ja varsti võtsime suuna söökla poole. Õhtusöögiks olid kartulid hakklihakastmega ning kõrvale värske salat.

Kell kaheksa kogunesime seminarimaja ette, et seal langetada esimese päeva lipp. Lipu langetas Martin. Pärast läksime jalgsimatkale Suurde Taevaskotta, kus andsime laagri vande ning esitlesime oma perede vappe ja liikmeid. Kui olime oma tegemistega valmis ning lastest saanud täieõiguslikud Taevaskoja laagrilised, jalutasime tagasi laagriplatsile, kus ootas meid õhtuoode, milleks oli kohuke.




Kõik, kes olid maiustanud kohukese ning jõudnud tagasi oma tubadesse, tegid ettevalmistused magamaminekuks ning peagi kadusid ka viimased sammud koridori pealt.  

-Gloria ja Christina

No comments:

Post a Comment