Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, June 28, 2015

I vahetuse neljas päev: Loome- ja kultuuripäev

Neljas päev laagris algas nagu eelnevad - äratus, võimlemine ja tubade koristus. Hommikusel rivistusel heiskas lipu tubli laagriline Kaisa. Jagati diplomeid õhtuse Talendishow parimatele.
Rivistuselt suundus laagrimaja hommikusöögile, kus ootasid ees müsli ja võileivamaterjal. Kui ka seminarimaja noored olid kõhud täis söönud, algasid hommikused tegevused.
Kogu laagripere jagati nelja rühma, kes läbisid päeva jooksul neli erinevat töötuba. Ühes töötubadest kõndisid noored Suurde Taevaskotta, et maalida üks ilus pilt ja sinna kile abil põnev muster peale teha.
 Järgmises töötoas toimus Uus-Meremaalt pärit vabatahtliku juhendamisel nende traditsioonilses tantsus kasutatavate Poide valmistamine, mis näeb välja nagu nööri otsas pall. Lisaks õpiti mängu kaudu, kuidas erinevates keeltes tere öelda ja harjutati Poidega tantsimist.
Nii nagu ka eelmisel aastal, valmistati ka sel aastal Taevaskoja ajalehte. Töötoas toimus usin ajalehe kirjutamine ning valmis sai põnev ja sisukas väljaanne.
Lisaks Uus-Meremaalt pärit vabatahtlikule sai osaleda ka indialase töötoas. Seal õpiti tunda Indiat, tehti päiksesetervitust ning mängiti üks põnev mäng, mida laagrilised veel õhtulgi mängisid.
Töötubade vahel jõuti käia lõunat söömas. Seekord olid toiduks guljašš ja kartulid koos salatiga ning magustoiduks kohupiimakreem moosiga. Vahepeal jäi aega puhkamiseks ja puhvetis käimiseks.
Õhtusöögiks pakuti paljude noorte lemmikut - makarone hakklihaga - kuhu oli võimalik lisada ketšupit ja kõrvale süüa salatit.
Pärast õhtust rivistust ja lipulangetamist tantsiti veelkord Poidega, kuid seejärel ootas noori juba üllatus. Üllatuseks oli detektiivimäng, milles osaleti perede kaupa. Ainult seekord jäid kasvatajad peredest välja ja moodustasid oma meeskonna. Laagrilisi ootas lindiga märgitud ala, mille jälgimiseks oli 3 minutit. Pärast seda tuli ühiselt mõelda, mis võis olla antud sündmuskohal juhtunud, et see siis juba ise lavastada. Iga pere kandis ette oma versiooni ning samal ajal hindas etteasteid žürii. Etteasted olid huvitavad ja lõbusad - iga rühm oli leidnud oma viisi, kuidas sündmuspaigal juhtunu oli aset leidnud.

Õhtuselt ürituselt läksid laagrilised oodet sööma, milleks seekord olid köögiviljad dipikastmega ja kreemisaiake. Pärast õhtuoodet võeti päev kokku õhturingis ning siis oli juba aeg pesema minna ja voodisse heita. Vahetult enne öörahu algust siad kõik laagrimaja noored ehmatuse osaliseks - käivitus tuletõrjehäire. Noored olid tublid ja liikusid koheselt majast välja, kasvatajad tegid mõne hetkega kindlaks, et tegemist on valehäirega. Pärast korralikku ehmatust suundusid noored oma tubadesse, kasvatajad käisid olukorda selgitamas ja veidi pärast kella 23.00-i jäi laagrimaja vaikseks.

No comments:

Post a Comment