Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, July 21, 2014

V vahetuse 5. päev: Loomepäev (20.07)

Kui tavaliselt on hommikud Taevaskoja noortelaagris alanud linnulaulu saatel ning päikesekiired on hommikuti laagriliste põski paitanud, siis täna oli hommik hoopis teistmoodi. Nimelt sähvis laagrimajade kohal äike ning mürinat oli kuulda igale poole. Seetõttu hakkas ka hommik kõigile laagrilistele pisut varem. Hoolimata kehvadest ilmaoludest, toimub laagritegevus siiski plaanipäraselt ning egas hommikune rivistuski vihma tõttu ära jäänud. Lipu heiskas uhkelt Jaan ning laagrilised said suunduda sööklasse, kus pakuti hommikuhelbeid ning võileibasid.
Loomepäev sai aga avapaugu meeskondadeks jaotumisel, kus neli kaptenit said endale ise grupiliikmed valida. Sigimist ja sagimist oli palju, sest Seminarimaja terrassile mahtusid küll kõik laagrilised kenasti ära, kuid grupiliikmete leidmine oli rahvamassi sees keerulisem. Raskem osa möödas, suundusid kõik grupid koos kasvatajatega oma ruumidesse, kus erinevate töötubadega algust teha.
Kogu päeva jooksul said kõik laagrilised külastada nelja erinevat töötuba, mis olid nii sisult kui vormilt erinevad. Esimene neist oli improvisatsioonimängude tuba, kus sai panna proovile enda näitlemisoskuse kui ka eneseväljendusliku poole. Teises töötoas sai meisterdada sõbrapaelu, mida kõigile laagris leitud sõpradele mälestuseks punuda.
Töötubades käimine oli justkui sipelgapesas siblimine, sest vihmase ilma tõttu toimusid kõik tegevused siseruumides. Eriti kibekiire siblimine toimus enne lõunasööki, kui laagrilistele pakuti frikadellisuppi ning maasikamagustoitu. Pärast korralikku lõunasööki said kõik laagrilised siesta ajal puhata, sest pärast puhkust hakkas uus töötubades nikerdamine.
Kolmandas töötoas sai olla juures Taevaskoja ajalehe V vahetuse erinumbri ilmumise juures, sest kasvataja Gerli juhendamisel said laagrilised kokku panna terve ajalehe. Neljandas töötoas said aga noored vabatahtliku Lorenzoga mängida ja veidi inglise keelt õppida. Pärastlõuna möödus linnutiivul ja kätte jõudis õhtusöögi aeg. Õhtusöögiks pakuti keedukartulit koos toorsalati ja lihakastmega, mis andis õhtusteks ettevalmistusteks veelgi enam energiat juurde. Kui kõht täis, toimus traditsiooniline rivistus, kus sai lipulangetamise au omale Henri Markus
Kuna vihma tõttu ei saanud laagrilised päev otsa värsket õhku hingata, siis olukorra muutis pisut rõõmsamaks õhtune Talendishow, sest pakkus nii mõnelegi esinejale ettevalmistusega kaasnevat närvikõdi. Nimelt sai lavalaudadel näha nii tsirkuseartiste, lauljaid, võimlejaid, luuletuse lugejaid, breikareid, kaarditrikitajaid, triosid kui ka meisterdajaid. Nimelt oli laagri noorima tüdruku Emma etteaste „Let her go“ niivõrd liigutav, et pärast etteaste lõppu astus üks laagrilistest lausa pisarsilmi seminarisaalist välja. Seejuures ergutas üherattalisega sõitnud tüdruk rahvast lausa kaasa plaksutama.
Kõik esinejad oli nii tublid, et Talendishow kohtunikudki olid sõnatud! Kui sõnad otsas, sai Talendishow läbi ning algas disko, kus said kõik laagrilised esitada oma soovilood, et nende järgi siis jalga keerutada.
Õhtuooteks pakuti võileiba koos vorsti, kurgi ja lehtsalatiga ning õuna.
Siinkohal said ka Seminarimaja kasvataja Liisil sõnad otsa.

Järgmise korrani!

No comments:

Post a Comment