Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, August 16, 2021

6. Vahetus 1. Päev - Saabumispäev


Esimeste laagriliste saabudes läks lahti suve kõige viimane ja tulisem seiklus ehk avapaugu sai Taevaskoja noortelaagri VI vahetus. Enamik laagrilisi olid juba vanad kalad ning jätsid vanematega rõõmuga hüvasti, et saaks hakata laagrimõnusid kiiremini nautima. Ruttu leiti enda toad, sõbruneti naabritega ja voodil enne ei hüpatud, kui voodilinad olid pandud!

Esimese elevushooga tehti paar nimemängu, mängiti tukitukit, tutvuti territooriumiga ja selgitati mõningaid lisareegleid seoses viiruse levikuga. Kui kõhud juba väga tühjad olid, päästsid kokatädid meid hõrkude grillviineritega ning makaronisalatiga.

Järgnes väike puhkepaus ning siis tutvuti teineteisega lähemalt. Tehti valmis ka toasildid, et kõik üksteist kiiremini üles leiaks. Kirjutati üles laagriga seoses hirmud ja ootused, mis siis laagri lõpus üle vaadatakse. Kuna tutvumine oli nii intensiivne, mindi õhtusöögile turgutust otsima. Söögiks oli kartulipuder pikkpoisi ja salatiga, mis oli nagu ikka, imehea!

Pärast sööki koguneti jalkaplatsil, et ette valmistada perede etteasted. Üles astusid 3 perekonda- Salakuulajad, Jäälinnud ja Ottenid. Lood olid väga põnevad ja pärimuslikud, nt Jäälindudel oli üksi külm, kuid kambakesi olles saavad nad sooja, Ottenitel aga oli teemas vesiveski ja üks vana härra Otten, kes soovis endale leivapätsi abil naine leida kogu eluks. Sai palju nalja ning etendused olid muhedad. 

Etendused tehtud, suunduti lippu langetama. Selle au osaliseks sai Ott. Seejärel pani kogu laager paberile kirja ühe oma soovi. Paber ise asus küünalde vahel, mis lõi väga põneva õhkkonna. Pimeduse hakul suunduti traditsiooniliselt suurde Taevaskotta, teerada valgustasid küünlad. Saabumisel ootas laagrilisi ees kaks maavaimu, kes lõid šamaanitrumme ja tegid tantse. Laagrilised kogunesid ringis ümber nende tõrvikute taha ning nendega viidi läbi rituaalid koos sisemise hundi ulgumisega ning anti ka laagrivanne. Lõpus kutsuti kõiki tantsima ning peaaegu kogu laager tegi koos šamaanitantsu. Kogu show avaldas laagrilistele sügavat muljet ning tagasiteel olid noored elevust täis. 

Õhtuooteks oli kosutav kohuke ning ega pikalt aega enam öörahuni aega ei olnudki. Käidi oma pere õhturingil ning seejärel suunduti pesema ja oma pessa magama!




No comments:

Post a Comment