Seiklusrikkalt läbi aasta!

Saturday, June 26, 2021

Matka- ja tervisepäev 27.06.2021

 BLOGI


MATKA- JA TERVISEPÄEV 27.06.2021


Taevaskoja Noortelaagri esimese vaheuse teine päev algas väga päikseliselt, kuna on kätte jõudnud matka- ja tervisepäev. Päeva alustasime erksa hommikuvõimlemisega. Tehti kükke, pikka pikka ussi ja võimlemisringi. Rivistusel heiskas lippu Loretta, kes on esimest aastat Taevaskojas kasvataja. Tema viis samuti läbi tänaseid vaimse tervise töötube. 


Kell 11 startisime matkaga. Esimesenna läksid Ottenid, siis tulid Salakuulajad ning lõpuks Jäälinnud. Tee peal lugesime vahvaid vanarahva jutte erinevatest legendidest Taevaskojas. Esimesena rääkisime Salakuulaja kivist. Muistsel aal oli üks salakuulaja läinud võõraste juttu kuulama, kuid teda nähti. Selle peale talle lasti nool ja ta kivistus! Sellest ajast on olnud Suures Taevaskojas üks suur suur kivi, mida nimetataksegi Salakuulaja kiviks. Tee peal kohtasime ka metsavana trooni. Metsavana ülesandeks on valvata metsa. Ta saab vihaseks, kui keegi prügi maha viskab või loodusele haiget teeb. Enne Suurt Taevaskoja rääkisime ka jäälinnust, kes pesitseb meil Taevaskojas. Jäälind on Taevaskoja pärl.Suures Taevaskojas tegime pausi, et teisi järgi oodata ja pistsime põske kommi! Kõndisime läbi metsa ja põllu kuniks jõudsime Otteni veskisilla juurde. Seal rääkisime ka, kust on tulnud Otteni nimi. Sild sai nime omaniku Jaan Otteni järgi. Otteni veskisild on tuntud mängufilmi "Viimne reliikvia" võttepaigana. Kõik meie Taevaskoja Noortelaagri grupid ongi nimed saanud just nende lugude järgi. Laagrilised ütlevad, et matk oli väga äge ja sai palju teada!


Jõudsime matkalt tagasi ning puhkasime tund aega ja siis olime valmis uuteks tegevusteks. Pärastlõunal keskendusime meie vaimsele tervisele. Loretta oli ette valmistanud 3 erinevat töötuba. Esimeses töötoas, kus oli Loretta, sai iga noor ühe sedeli. Sedel oli kas roheline või sinine. Rohelisel sedelil oli kirjas koht ja sinisel sedelil emotsioon. Siis vahetati sedeleid kuniks muusika käis. Muusika pandi kinni, leiti paariline ning moodustati emotsiooni ja koha paar. Seletasime kas ja kuidas on keegi neid emotsioone nendes kohtades tundnud. 


Õhtu lõpetasime näidendite õhtuga, kus iga grupp sai ühe vaimse tervise vitamiini ja pidi selle kohta näidendi tegema. Peagi suundusid kõik magama!

































No comments:

Post a Comment