Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, June 28, 2021

29.06.2021- Seiklus ja kanuuparvematka päev

 

Seiklus ja kanuuparvematka päev

 Seiklus ja kanuuparvematka päev algas kiirelt, noored äratati kasvataja Andruse poolt üles, siis järgnes kiire hambapesu ja riidesse panek ning mindi hommikuvõimlemisele. Peale hommikuvõimlemist toimus tavapäraselt hommikune rivistus, kus heisati lipp. Lipu heiskajaks oli laagrimaja laagriline Oskar, kes oli kultuuripäeval kõige aktiivsem ning ausam noor. 

Peale hommikuvõimlemist läksid laagrimaja noored Ottenid ning Salakuulajad sööma. Esimesed enne lõunat kanuuparvematkale  minejad olid Ottenid koos oma kasvataja Miaga ning Salakuulajate 12 noort koos kasvataja Danieliga. 



Matk sinna kulges oodatust kauem, kuid kohapeal suutsid noored end kiiresti valmis panna ja saimegi üsna pea kanuuparvedele aerutama. Samal ajal kui esimene sats noori oli kanuuparvetamas, siis ülejäänud, kes laagrisse jäid, Jäälinnud ja 10 noort Salakuulajate rühmast,  tegelesid metsas ellujäämise töötubadega, mida viis läbi kasvataja Andrus. 


Metsas ellujäämise koosnes mitmest töötoast, nt: “Otsida territooriumilt erinevaid asju millega saab süüdata lõket, kui sul ei ole kaasas välgumihklit või tikke”, “Näidata puudelt, et sammal kasvab alati puudel põhjaküljel. Saab määrata ilmakaari”, “Otsida piirkonnast asju, mis aitaks ekstreemsetes tingimustes ellu jääda - taimed, marjad, lõkkematerjal jne”. 

Peale lõunat tegevused vahetusid. Õhtusel rivistusel said Koristusemu omale seminarimaja noored Raimond ja Freddy, kellel oli kõige puhtam tuba. Lipu langetasid laagrimajast Hanna, Lisete Liisi, Mirt, Roosi Liina, Liisa ja Jessica. 

Õhtuseks ürituseks oli kasvatajate Armini ja Jaanika korraldatud mäng nimega “Saaremäng”, kus algul noored tegid oma saare paberi peale ning peale mingit aega kasvatajad andsid noortele uusi elemente, mida paberile joonistada, nt: Saare oma lipp, ründavad piraadid, UFO-d, meteoriidi jne. 


 Peale õhtust üritust keerutati jalga koos kasvataja Miaga, kus tantsiti kultuuripäeval õpitud tantse.

 Päev lõppes rühmade õhturingidega, kus kirjutati ka Agnese ja Gabrieli nimed homseks õhtuseks ürituseks.

 

No comments:

Post a Comment