Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, July 16, 2018

Kolmas vahetus on alanud!


Kolmanda vahetuse esimene laagripäev algas kõigile pika sõiduga Taevaskotta. Esimesed laagrilised saabusid juba enne, kui kell 12 sai. Kella 14-ks olid peaaegu kõik juba kohale jõudnud, siis oli aeg alustada esimeste tutvumismängudega. Esialgu said laagrilised tuttavaks oma toakaaslastega, siis muidugi kasvatajate ja ka teistega, kes nendega samas majas ööbivad. See oli üsna ärev moment, sest kõigi jaoks oli seltskonnas ka palju võõraid. Kasvatajate organiseeritud toredad tutvumismängud aitasid aga esimese jää juba sulatada. Kell 14:45 kogunesid kõik laagrilised seminarimaja ees olevale lipuväljakule, et laager saaks ka ametlikult alata. Laagri juhataja Anni ütles tervitussõnad, lipu heiskasid Alex ja Kaspar. Seejärel tutvustati kõiki kasvatajad – Lee ja Martin on laagrilistele abiks seminarimajas ning laagrimaja noori toetavad-aitavad Sofi, Laura, Keiti, Mati ja Anna-Liisa. Kindlasti tuleb ära mainida, et seekord on laagris ka vabatahtlikud välismaalt. Seekord on nad eriti kaugelt tulnud – Mehhikost, Lõuna-Koreast ja Taiwanist. Niisiis saab siin veidi inglise keelt praktiseerida.

Pärast ametlikku avarivistust jõudis kätte juba esimene toidukord – sööklas olid lauale pandud grillviinerid ja makaronisalat, magustoiduks jagus kõigile puuviljasalatit. Kuna tegemist oli esimese laagripäevaga, siis puhketundi ehk siestat ei olnud, sest oli vaja ju kõigiga tuttavaks saada. Nii jätkusidki pärast lõunasööki kõikvõimalikud tutvumismängud – omavahel tuttavaks saamine, laagriterritooriumiga tuttavaks saamine, kodukorra ja kokkulepetega tuttavaks saamine. Kõik said oma tubade ustele ka sildid teha, et saada tuttavaks sellega, kes kuskil toas elab. Ja jällegi läks aeg väga kiirelt, kell 18 oli õhtusöögi aeg. Seekord sai kõhu täis kartuli-hakklihavormist. Kaua ei saanud sööklas jokutada, sest oli ju jalgpalli MM-I finaalmäng! Laager jagunes kaheks – mõned olid tulihingelised Prantsusmaa pooldajad (või no.. enamus) ja teised olid kindlad, et Horvaatia võidab. Igatahes said kõik soovijad seminarisaalis mängu näha ja mängu käigule kaasa elada. Kui sai selgeks, et Prantsusmaa võitis, võis õhtusele rivistusele suunduda. Lipu langetas Markus. Kuna energiat veel jagus, siis sai Suures Taevaskojas ikka ka ära käidud. Seal oli aeg mõned mängud mängida (traditsiooniliseks saanud mürasein ja usaldustunnel – head jääsulatajad) ning laagrivanne anda. Kõik laagrilised said päris Taevaskojalasteks.

Metsast tagasi jõudes sai õhturingis veidi jutustatud ja siis õhtuootele mindud. Seal sai igaüks kohukese, et hommikusöögini kenasti vastu pidada. No ja siis tuligi pesema ja magama minna. Lihtne see ei olnud, sest ilm on väga kuum. Üleüldse oli päev päris kurnav, sest nii kuum on! Igatahes läbi raskuste see öörahu lõpuks ikka saabus. Eks näis, millised jahutusvõimalused järgnevatel päevadel laagrilisi ootavad. Ja ikkagi on tore tõdeda, et suvi on Eestimaale saabunud!


Mõnus jalutuskäik Suurde Taevaskotta.

Taevaskotta viivad pikad trepid.

Valmistudes müraseinaks.


Valmistudes vande andmiseks.

Tagasi laagrisse õhtuootele!


No comments:

Post a Comment