Seiklusrikkalt läbi aasta!

Wednesday, July 18, 2018

3. vahetus 4. päev - Matkapäev (18.07)

Hommiku algas taaskord juba mõnusa päikesepaistega, isegi päris kõrvetava päikesega. Samas on mõnus, et lõpuks on suvi siiski Eestimaale jõudnud. Enne kella 9t olid kõik laagrilised kenasti ärkvel ja hommikuvirgutus sai alata - küll sai end sirutatud ja venitatud. Eks seda oli väga oluline teha, sest ees seisis matkapäev! Tegelikult sai see alguse kohe juba hommikusel rivistusel, sest laager jagunes perekondade kaupa kaheks - Naerukajakad, Viineripirukad ja Labidapere suundusid kiirelt hommikusöögile, sest plaan oli juba kell 10 laagrist veematka alguspuntki teele asuda. Ahaa, hommikul heiskas lipu laagriline Anni. Hommikusöögiks oli mannapuder moosiga ja leib, sai, või, suitsuvorst, sink, juust, tomat ja kurk. Kõhud said kenasti täis ja nii suundusidki rõõmsad laagrilised matkale. Paraku nii sujuvalt see ei läinud, sest kasvatajad kontrollisid muudkui üle, kas kõigil on ikka veepudel, kinnised jalanõud, müts või pearätt ja rattakiiver korralikult peas. Kõik kenasti kontrollitud, oligi aeg endale ka tõukerattad saada. Nimelt oli tänane päev täieõiguslik matkapäev, sest kõigepealt tuli umbes 4 kilomeetrit tõukerattaga sõita, et veematka alguspunkti jõuda ja seejärel sai minna rafti ehk suure kummipaadi peale, et umbes 4-5 kilomeetrit mööda vett paadiga laagri poole tagasi sõita.

Ka vee peale minek võttis aega, sest taaskord oli vaja kõik ohutusõuded täita ja täpseid juhiseid kuulata. Ja igaks juhuks said ka kõik veepudelid veel täidetud ja toidupakike kaasa võetud, sest ei olnud täpselt teada, kaua veel liikumine aega võtab. Igatahes oli paadis mõnus, kõik tahtsid hirmsasti ujuma minna, aga matkajuht ütles, et paadist vette hüpata ei tohi. Õnneks sai vahepeal aga käe või jala jahedasse vette pista, pearätid-mütsid märjaks kasta ja nii ennast veidi jahutada.

Samal ajal olid osad noored veel laagris. Nemad alustasid oma päeva korraliku veesõjaga ja seejärel puhkasid mõnusalt jahedas seminarisaalis, kus sai mängida erinevaid lauamänge ja punuda käepaelu. Mõned vapramad kõksisid palliplatsil ikka palli ka ja loopisid disc-golfi kettaid. Disc-golfi mäng küll nii mõnusalt ei edenenud, sest mõni korv oli väga rohtu kasvanud ja kõrvenõgestessse ei tahtnud keegi ronida. See aga meelt ei heidutanud, sest matk seisis ju veel ees. Ja nii oligi aeg lõunal kõht täis süüa. See oli eriti lihtne, sest toiduks oli väga maitsev seapraad keedukartuli ja mõnusalt koorese kastmega ning magustoiduks sai ka kohupiim kõhtu paigutatud.

Ja nii oligi pärast lõunasööki perekondade Idud, Taevastaarid ning Suured ja Suuremad aeg matkale minna. Nemad käisid sama tralli läbi - jalanõud, müts/pearätt, veepudel, kiiver. Jõudes veematka alguspunkti - ohutusnõuded, joogipudelite täitmine, toidukotike. Samal ajal, kui nemad veel ilma nautisid, jõudsid teised laagrisse tagasi. Ja said nemad endale mõnusa õhtupooliku, et väsitavast, aga toredast matkast puhata.

Enam-vähem õhtusöögi ajaks oli kogu laager taaskord koos. Kui kõik olid makaroni-singivormi ära söönud, jõudis kätte lipu langetamise aeg. Seda tegi seekord Hans. Ja rivistuselt suunduti seminarisaalis toimuvale TV-Show'le, kus hoolimata pikast päevast, sai näha päris mitmeid väga vahvaid etteasteid - nii uudiseid kui reklaame, isegi iluvõimlemist! Kella 22 paiku oli aeg ootele minna, seekord sai mõnusa ampsu küüslauguleibadest dipikastmega ja arbuusist. Õhturing oli ka, sai arutleda, mis päeva jooksul hea oli. Kokkuvõtteks saab öelda, et kogu matkapäev oli hea! Ja see on küll hästi-hästi tore! Sellise toreda päeva lõpus on päris hea magama minna, sest puhata tuleb ikka ka. Ega see öörahu väga kergelt just ei tulnud, sest ikka oli vaja toakaaslastega veel päevamuljeid vahetada, aga lõpuks jäid mõlemad majad meie laagris vaiksest, sest laagrilised peavad uueks päevaks ikkagi välja puhkama.

Jaaaaa... tänane päev pildis:









No comments:

Post a Comment