Seiklusrikkalt läbi aasta!

Saturday, December 26, 2015

Talvelaager 2015 on alanud!

Selle aasta talvelaagrit on küll veidi naljakas talvelaagriks nimetada, sest meie armas Taevaskoja ei ole just kõige talvisem - ilmataat on meile pigem kevade toonud. See meid aga ei heidutanud ja juba hommikul kell 9 olid kasvatajad valmis laagrilisi vastu võtma. Esimene laagriline jõudis meie juurde veidi enne kella 10:00-i. Seejärel hakkasid ka ülejäänud noored kohale jõudma ja sättisid end tubades kenasti sisse. Keskpäeval kogunesid kõik saali, et omavahel tuttavaks saada. Alustuseks tutvustas laagri juhataja Anni kasvatajaid - vanemkasvataja Egert, kasvatajad Linda, Rauno, Nele ja Gerda laususid rõõmsal häälel ka oma tervitused. Seejärel tegime algust juba tutvumis- ja meeskonnamängudega, arutasime läbi kokkulepped ja reeglid ning meisterdasime oma tubade ustele Facebooki-seina, et oleks ikka teada, kes millises toas pesitseb. Tegutsedes möödus aeg kiirelt ning juba suundusimegi õue, et talvelaager ka ametlikult avada. Avarivistusel heiskas laagrilipu Eliise, kes jõudis esimesena laagrisse. Seejärel rääkis laagri juhataja veel olulist infot selle kohta, mis ülejäänud nädala jooksul kõiki laagris ees ootab. Ilm oli küll mõnus, aga üsna pea hakkas jahe ja suundusimegi lõunasöögile - seljanka hapukoorga ja saiavorm piimaga täitsid kõigi kõhud.
Pärast lühikest hingetõmbepausi kogunesime taaskord saalis, et harjutada rivistusel käitumist ja seejärel kutsus kasvataja Linda kõiki õue mängima. Läbi said proovitud lõbusad meeskonnamängud nagu koprapesa, lõvi ja orav, meremehe mäng ja lõpus läbiti ka väljakutse keerleva köie alt läbi jooksmise näol. Kõik olid väga tublid ja meeskonnatunne hakkas juba suurenema. Kuna õues läks seejärel juba pimedaks, siis suundusime taaskord seminarisaali, kus tasakaaluharjutuse abil seati end toolide peal tähestiku järjekorda. Siis rääkisime kõigile, mida laagrilt ootame ja mida teistega jagada saame.
Siis rääkis vanemkasvataja Egert tiimidest/perekondadest ja nii saigi loodud neli vahvat väikest meeskonda - Kulmud, Jäälilled, Illuminati ja Rolltonid. Kõik tiimid valmistasid ennast tutvustava plakati - tiimi nimi, moto, vapp ja liikmed. Pärast puhkemomenti suundusimega juba õhtusöögile, seekord said kõhud täis kartulist, hakklihakastmest ja värskest kurgi-kapsasalatist. Õhtusel rivistusel jagasime lühidalt päevaseid muljeid ja proovisime veelkord läbi rivistusel käitumise ning siis langetas lipu Merike.
Kuna tänane päev oli meeskonnatööpäev, siis sai õhtusel üritusel meeskonnatunne proovile pandud - Võimalik Missioon pakkus kõigile palju nalja. Üheskoos pandi kokku tsirkuseetendus, ehitati püramiid, esitati luuletusi ja laule. Vapralt missioon sooritatud, suunduti metsa, kus lausuti taaskord Taevaskoja laagri vanne. Kuigi õues oli selleks ajaks juba väga pime, siis hirmus ei olnudki, sest kasutusel olid laternad ja pealambid. Kui metsast tagasi jõudsime, siis sai veel küpsiseid süüa ja teed juua, et ikka hea uni tuleks. Samal eesmärgil sai saalis ka mõned välismaised tantsud tantsitud ja siis oligi juba aeg öörahuks, et järgnevateks tegusateks päevadeks korralikult välja puhata.

Esimene tutvumisring


Mängu "Mis on tõsi ja mis vale" tutvustus


Vaikselt toolidel liikudes ja tasakaalu hoides tähestikulisse järjekorda 


Tasakesi ja kaaslaste toel oli liikumine täitsa sujuv


Jagame, mida laagrilt ootame


Märgime ka ära, mida teistega jagada soovime


Mida teistega jagame...


ja mida laagrilt ootame.


No comments:

Post a Comment