Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, August 4, 2013

Viies päev: tervisepäev 4.08

Tervisepäeva hommik algas mõnedele laagrilistele juba enne äratust - noortel läks uni varem ära ja nad olid päevaks varakult valmis. Kui kõik laagrilised ärkasid, säras päike juba kõrgel taevas ja hommikune virgutus süstis laagrilistele energiat aina juurde. Pärast mõnusat võimlemist asusid kõik hoolega oma tube koristama ja kell 9.45 kogunesid laagrilised seminarimaja ette, et heisata tervisepäeva lipp ja kuulda, mis neid päeva jooksul ees ootab. Kui Sigrid oli lipu heisanud, siis jagasid juhataja ja vanemkasvataja välja palju diplomeid - spordipäeva parimad said auhinnatud. Seejärel andis vanemkasvataja Kaisa ülevaate päevast, laagrilisi ootasid neli erinevat töötuba. Seejärel said kõigi kõhud täis hommikuhelbeid ja maitsvaid võileibu.

Pärast hommikusööki algasid vahvad tegevused töötubades, mida oli neli. Terviseteemalises töötoas said noored teada, kuidas hoida oma tervist, mis nende tervist mõjutab ja miks on oluline olla ise rõõmsameelne ja sõbralik. Võisteldi toidupüramiidi kokkupanekus ja mängiti vahvaid meeskonnamänge. Esmaabi töötoas said noored üht-teist teada, kuidas anda esmaabi. Omandatud teadmised pandi kohe proovile Kuldvillakus. GPS-orienteerumine oli noorte jaoks vahva väljakutse, kõik said näidata, millised on nende teadmised Taevaskoja ja noortelaagri kohta. Viimase töötoa viis läbi külaline projektist Varivalimised 2013. Töötoas arutleti erinevatel teemadel, eeskätt oli rõhk sellel, kuidas saavad noored ise midagi muuta ja kuidas saavad nad ennast kuuldavaks teha. Kõigile sai selgeks, et oluline on end kuuldavaks teha ja nii on võimalik nii mõndagi korda saata.

Hommikupoolikul käisid laagriliste grupid kahes töötoas ja kaks töötuba jäi külastamiseks pärastlõunal. Lõunasöögiks oli värskekapsasupp ja maasikakissell vahukoorega, pärast mida said kõik soovijad puhvetist head-paremat soetada. Pärast kosutavat lõunasööki ja puhvetikülastust said kõik siesta ajal puhata ja pärastlõunal külastati neid töötube, mis hommikupoolikul külastamata jäid.

Kui kõik töötoad olid läbi käidud, sõid kõik hea meelega õhtusöögiks kartulit ja lihakastet. Pärast õhtusööki tehti viimased ettevalmistused õhtuseks ürituseks - Taevaskoja Eurovisiooniks. Lipu langetas Liis Marii ja seejärel suundusid kõik saali, et kuulda-näha erinevate riikide etteasteid. Õhtujuhid andsid kogu informatsiooni edasi neljas keeles - Janely ja Andra olid tublid õhtujuhid Eestist, Kristina tõlkis kogu informatsiooni vene keelde, Krister jagas teavet inglise keeles ja Siim prantsuse keeles. Lõpuks astusid üles ka kasvatajad, kes kandsid esimest korda ette Taevaskoja noortelaagri laagrilaulu. See on varsti leitav laagri facebooki lehelt (https://www.facebook.com/noortelaager). Pärast suurejoonelise Eurovisiooni lõppu jätkus disko, kus kõik hea meelega möllasid ja viimse energiaraasu ära kulutasid.

Õhtuooteks olnud köögiviljad dipikastmega nositud, jutud õhturingis räägitud ja võiski saabuda öörahu.

No comments:

Post a Comment