Seiklusrikkalt läbi aasta!

Thursday, August 8, 2013

Kuues vahetus: esimene päev 8.08

Taevaskoja kuues ehk selle suve viimane laagrivahetus on alanud!

Laagripäev algas juba kell 08.00 hommikul, kui kohale saabus esimene laagriline Eghert. Peale teda hakkas noori üha enam saabuma. Kõigepealt leiti üles oma tuba, räägiti muredest laagriarstile ning viimaks oli aeg ka omavahel tuttavaks saada.

Noored on nagu ikka Taevaskoja laagris jaotatud kahte majja, seminarimajas, kus pigem vanemad noored on kasvatajateks Linda ja Stina. Laagrimajas on kasvatajateks Kerli, Sigrit, Liisbeth ja Sandra. Vanemkasvatajaks on Kaisa ja Laagri juhataja on Anni. Lisaks kasvatajatele on laagris ka külaline Hollandist, kellega soovijad saavaad lisaks ühistele tegevustele ka inglise keelt harjutada.

Et noortele endale, kui ka kasvatajatele nimed meelde jääksid, mängiti mitmeid lõbusaid nimemänge. Pärast nimemänge toimus laagri avamine ehk kõige esimene rivistus selles vahetuses. Laagrilipu heiskamise au oli Hegertil, noormehel, kes esimesena laagrisse kohale jõudis.

Esimene lõunasöök oli kell 14.00  - kokatädid pakkusid seljankat ja kisselli vahukoorega. Pärast lõunasööki pandi paika reeglid: kuhu võib minna, millal võib minna jne. Et kindlalt teada, mis toas keegi asub, meisterdati ustele ka sildid, kus nimed kenasti välja toodud. Kuna ilm oli täna tõesti palav, avati puhvet. Sealt sai omale osta külma jooki, jäätist ja muud paremat. Kuna 30 kraadist kuumust ei jahutanud väga ka külm jäätis järgnesid mängud veega. Võistkondadega tuli võidu pudelid veega täita, kasutades selleks vaid svammi; kasvatajate visatavaid veepomme tuli rätikutega püüda ja kõige lõpuks kaua oodatud veesõda (kõige märjemad olid lõpuks kindlasti kasvatajad, kellele halastust ei antud!) Pärast veega möllamist suunduti õhtusöögile, milleks olid kartulid, maitsev viinerikaste ja kosutav vitamiinisalat.

Peale õhtusööki oli taaskord aeg üheskoos kokku saada ja panna proovile nii usaldus kui kuulmisvõime.

Õhtu lõpetuseks liiguti üheskoos Taevaskotta, laskuti vasakule põlvele pandi parem käsi südamele ja anti üheskoos laagrivanne. Kogu rännet ja vande andmist valgustasid tõrvikud.

Oli väga tegus päev, niiet järgmise päeva ootusärevuses saabus kell 23.00 majadesse öörahu.


No comments:

Post a Comment