Seiklusrikkalt läbi aasta!

Thursday, June 20, 2013

Kolmas päev - 20.06

Hommik algas virgutava hommikuvõimlemisega ning seejärel asusid noored tube koristama. Pärast maitsvat riisiputru ja võileibu koguneti seminarimaja ette, et jagada noored rühmadesse. Osa noortest alustasid oma päeva kaitseliitlastega kohtumisest, osa läksid Maaülikooli tudengitega metsa taimi ja loomi uurima ning ülejäänud mängisid pallimänge.
Kaks kaitseliitlast, kes laagrit külastasid, tutvustasid oma tegevust ja näitasid varustust, mida soovijad said ka selga proovida. Noortele korraldati ka võistlus, kus nad said näidata oma näomaalimisoskust, seada üles kaitsevärvides varjevõrgu, et sinna ise alla mahtuda. Lisaks lahendati mõisatus, kuidas kuuest pulgast moodustada 4 võrdkülgset kolmnurka, ning mil moel õigesti katelokki kokku panna. Viimaseks treeniti noorte mälu sellega, et nad pidid ühe minuti jooksul meelde jätma võimalikult palju neile näidatud kaitseliitlase varustusest. Tublisid lapsi premeeriti kommidega.






Maaülikooli tudengitega uuriti, kuidas mõõta puu kõrgust ning millised on Eesti levinumad puud. Samuti saime näha ja katsuda erinevaid puuseeni ning teada, mida nad puudega teevad. Lapsed said esitada küsimusi, mis neil looduse kohta tekkisid.


Lõunasöögiks söödi värskekapsasuppi ning magustoiduks rosinakisselli vahukoorega. Toit maitses hästi ning täitis kõhu kuni õhtusöögini.
Pärast õhtusööki, milleks oli seekord suur noorte lemmik viinerikaste kartulitega, oli lastel võimalus tutvustada mõnd riiki - kas siis olemasolevat või väljamõeldud. Räägiti nii kommimaast, jäätisemaast kui ka Venemaast. Õhtu lõppes diskoga, kust suunduti õhtuootele ning seejärel juba voodisse.

No comments:

Post a Comment