Seiklusrikkalt läbi aasta!

Wednesday, July 3, 2019

Viies päev ehk soovidepäev!

Ja taaskord on kätte jõudnud üks kaua oodatud teemapäev - soovidepäev. Kogu laagri vältel oli osalejatel võimalus enda soovid kirja panna ja asetada need soovidekasti. Viimast korda esimese vahetuse lipp heisatud ja hommikusöök söödud, asuti päeva esimese poole tegevuste juurde. Terve laagri aja olid paljud laagrilised enda vaba aega veetnud metsas marju korjates. Niisiis oli soovidepäeval võimalus minna koos kasvatajatega veelgi kaugemale metsa maasikale ning ära käidi ka allika juures.


Teise tegevuse valmistas ette vabatahtlik Itaaliast. Tema läbi viidav töötuba hõlmas struktuur joonistamist. See tähendab, et osalejaid otsisid omale meelepärase objekti - näiteks lehe, männi koore või käbi. Seejärel vaadeldi objekti väga teraselt ning joonistati see lähivaates üles.
Kolmas ja neljas tegevus toimusid enda asukohalt üksteise lähedal - käepaelte meisterdamine ja pioneeri mäng. Seega, kes pallimängust väsis sai puhata käepaelu meisterdades ja kellel juba silmad nina peale kokku jooksid käepaelte meisterdamisest, sai palliplatsil kaasa lüüa.
Lõunasöök söödud, ootas osalejaid ees väike jalgsimatk Taevaskoja matkaradadel, mis viisid nad Lonny juurde. Lonny on Ahja jõel sõitev laevake, mille tuuri käigus on võimalik osa saada kaunitest vaadetest ja põnevatest legendidest.



Peale õhtusööki kogunesid laagrilised seminarimaja ette, kus langetati sel vahetusel viimast korda laagrilipp. Edasi suunduti seminarisaali, kus algas traditsiooniline viimase õhtu üritus, milleks on Agnese ja Gabrieli valimine. Võistlejad pidid ette valmistama luuletuse või "armastus kirja", lisaks meisterdati kas lips või korjati lillekimp ning ühtlasi valmistati paaridena ette ühine talent. Osalejaid ootasid ees ka kaks üllatusülesannet. Esiteks pidid nad ette antud muusika saatel tantsima ning teiseks oli tarvis rääkida kasvatajatele mõni tore anekdoot või teha muud naljakat, et nad naerma ajada.





Õhtu ootena pakuti küpsisetorti, mis üksnes selle vaatamisest keele alla viis. 


Seminarimaja noored laagrivahetuse viimases õhturingis.

Päeva pärl:

Kasvataja küsib: "Tervitus, kas oled väsinud?"
Laagriline vastab hingeldades: "Kaks poissi ei jooksnud."

No comments:

Post a Comment