Seiklusrikkalt läbi aasta!

Tuesday, August 15, 2017

Selle suve viimane laagrivahetus on alanud!

Viimane laagrivahetus on alanud! Uskumatu, alles see laagrisuvi algas ja nüüd jõuab lõpp juba nii lähedale. Seekord on selles laagrivahetuses koos väga kogenud laagrilised, kes on siin käinud juba viis, kuus ja isegi seitse aastat! Aga see selleks, anname siis ülevaate, mis päeva jooksul toimus..
Laagrilised saabusid laagrisse alates kella 11:30-st. Päike paistis kenasti ja oli väga tore taas tuttavate inimestega kokku saada. Kella 14-ks olid peaaegu kõik kohal ja toimuski esimene kogunemine jalgpalliplatsil. Tegime seal suure ringi, et näod üle vaadata ja aru saada, kellega selle nädala koos veedame. Andsime üksteisele kättpidi tere, arutasime, mida võime kuu peale kaasa võtta, usaldasime uusi sõpru ennast juhtima ja toetasime üksteist tasakaaluharjutuse mängu käigus. Esimene jää sai murtud ja siis oligi aeg rivistusele suunduda.

Kell 14:45 sai selle suve viimane laagrivahetus ametlikult avatud – laagri juhataja Anni tervitas kõiki laagrilisi ja tutvustas kasvatajaid, kelleks on Kristel, Siim ja Sandra. Lipu heiskasid kõik laagrilised, kes eelmisel suvel viimases laagrivahetuses kuulusid perekonda, mille nimi oli Saame Kokku Anni Juures. Seejärel rääkida vanemkasvataja Egert veidi üldist infot, kuidas see nädal võimalikult tore kõigile oleks – hoiame majas ja territooriumil puhtust, oleme sõbralikud ja kasutame laagri vahendeid, aga pärast paneme õigesse kohta tagasi. Siis oli aeg sööma minna – seljanka ja kohupiimakook täitsid kenasti kõigi kõhud. Oli paras aeg veidi leiba luusse laasta ja puhata. Pikalt seda aeg muidugi teha ei saanud, kell 16 oli taas aeg jalkaplatsile koguneda.

Seekord oli tegemis üsna ametliku kogunemisega – jalutasime läbi laagri territooriumi piirid, panime paika mõned kokkulepped, mida laagrivahetuse jooksul järgime ja tegime tubade ustele sildid, et oleks ikka selge, kes millises toas elab. See aeg möödus kiirelt. Kell 17 jagunesime neljaks tiimiks/perekonnaks – Tiim Ten (11), Kõverad Kased, Akward Muru ja Jürgeni Jüngrid. Nendes tiimides tegutseme kogu nädala jooksul, nimelt saavad noored ise laagripäevi planeerida ja tegevusi läbi viia. Esimesen katsetavad seda koormust Jürgeni Jüngrid, kes spordipäeva organiseerivad.
Kell 18 käisime söömas ning kartulipuder ja kotletid olid heaks kõhutäieks. Pärast õhtusööki said veel perekondades arutada, kuidas ennast esitleda ja kell 20 oli aeg langetada lipp. Seda tegi Mia. Seejärel suundusime Suurde Taevaskotta, kus katsetasime kogu grupiga, kuidas ringis istuda ja kuidas üksteise toel väike takistusrada läbida. Pärast seda said kõik perekonnad oma etteasted teistele ette näidata ja siis oli aeg anda laagrivanne. Selle lugesid seekord ette laagrilised, kes on käinud siin laagris viis kuni seitse aastat – Hannaleena, Indra, Sass ja Ain.


Kui kõigist laagrilistest olid taaskord saanud ametlikud Taevaskojalased, sai mõnusas tempos laagrisse tagasi jalutada. Seal sai veel kaarte ja maffiat mängida, sõpradega aega veeta ja lobiseda. Kell 22 sõime õhtuoodet, milleks oli vorstivõileib ja kohuke. Pärast seda kogunesid kõik oma perekondadesse, et õhturingis arutada, kuidas päev möödus ja juba jõudiski tasapisi kätte aeg, et rahulikult pesus käia ja magama sättida. Südaöö paiku jäi laagrimaja vaikseks ja esimene laagripäev oligi otsa saanud.












No comments:

Post a Comment