Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, June 29, 2015

I vahetuse viies päev: matka- ja seikluspäev

Viies päev laagris algas varakult võimlemise ja tubade koristamisega nagu juba tavaks on saanud. Hommikune rivistus algas lipu heiskamisega ning selle au sai endale Aleksander. Informatsioon matka- ja seikluspäeva kohta jagatud saime jagada laagri pooleks. Pool laagrit läks kanuuparvematkale ning pooled noored, kes jäid laagri territooriumile said oma oskusi proovida seiklusrajal, ronimisseinal ja tõukerattamatkal. Enne aktiivseid tegevusi saime sööklas hommikusöögiks mannaputru moosiga ja võileibu. 

Kanuuparvematk algas viie kilomeetrilise "jalutuskäiguga". Kui lõpuks me kohale jõudsime saime kõik veidi puhata, päästevestid selga panna ning valmistusime kuulama instruktsioone. Kanuuparvede juures ootas meid üks naine, kes seletas meile kõik ilusti ära, kuidas sõita ja millised on reeglid parvel. Vestid seljas ja saime oma parve, siis asusime teele. Aerutasime vahetustega, sest see oli päris raske tegevus. Neli meist aerutasid ja kaks inimest olid tüüris. Teised parvel olijad said samal ajal päikest võtta. Kahe tunnise matka järel jõudsime lõpuks Taevaskotta, kus ootas meid taas see sama naine. Andsime parved ja vestid ning tegime veel grupipildid. Seejärel suundusime tagasi laagrisse läbi Taevaskoja metsa - võtsime allikast vett ning pidasime vapralt ka Suure Taevaskoja trepi vastu. 

Teised noored, kes jäid laagrisse, jagati veelkord pooleks. Pooltel avanes võimalus ennelõunasel ajal käia tõukerattamatkal. Kinnitati kiivrid korralikult ning harjutati mõlema jalaga tõukamist. Peagi oldigi valmis ning hanerivis sõideti Taevaskoja metsa, kus sai ka mäest alla sõita ning nautida ilusat loodust. Kõik, kes jäid laagrisse jooksid tubade poole, et endale pikad riided selga panna. Neil algas seiklusrajal ronimine. Instruktor Mikko rääkis mitu korda puu otsas ronimise ohutusest ning õpetas noortele, kuidas turvavarustust selga panna. Esimesed said traksid ka kohe jalga jätta, kiivri pähe panna ning siis omal valikul, kas raskemast või kergemast redelist üles ronida ning seiklusrada alustada. 

Mõnikümmend minutit enne kella kahte tekkis veel dušširuumide taha järjekord, sest kõik matkalised tahtsid end värskendada pärast pikka matka. Lõunaks pakuti kana-makaronisuppi ja magustoiduks saiavormi piimaga. 

Lõunasöök söödud tekkis nii mõnelgi uni ning siesta oli mõnus aeg puhkamiseks. Kella neljast avanes võimalus veel jäätist osta ning poole viiest kanuuparvematkalised jätkasid oma päeva pallimängudega ning tõukerattamatkalised tutvusid seiklusrajaga ja vastupidi. 

Õhtusöögiks oli kartuli-singivorm ja toorsalat. Õhtusel rivistusel langetas lipu Ike-Loo. Pärast ootasime veel mõned minutid väljas, et õhtuseks ürituseks viimased ettevalmistused saaks tehtud. Õhtune üritus oli "Jumal tänatud, et sa siin oled", mis oli väga naljakas. Pärast oli võimalus veel diskol tantsu lüüa ning siis asuti võrkpalli mängima kasvatajate vastu. Mängu viimastel punktidel kuulsime hõiget õhtuootele, seejärel oli telefonide aeg ning peagi jäi  maja vaikseks.
Loodame, et homme tuleb sama emotsiooniderohke päev.

- Christina ja Gloria

No comments:

Post a Comment