Seiklusrikkalt läbi aasta!

Saturday, June 27, 2015

I vahetuse III päev: Ohutuspäev

Kolmas laagripäev algas lõbusa hommikuvõimlemisega. Nii laagrimajas kui seminarimajas toimus virgutav tants, aga käidi ka metsajooksul. Pärast võimlemist tehti toad korda – pühiti põrandad, tuulutati tuba ja pandi asjad korda.

Hommikusel rivistusel heisati lipp, selle au sai seekord endale Maria. Lisaks jagati diplomeid eelmise päeva tublidele sportlastele ja Playback Show esinejatele. Rivistuselt suunduti hommikusöögile. Seekord pakuti omletti ja võileibu, mis maitsesid väga hästi.

Ohutuspäevale kohaselt osalesid noored kolmes põnevas töötoas. Esimeses neist toimus Maanteeameti poolt korraldatud bingo, aliase ja kuldvillaku mäng. Muidugi saadi mängude käigus teada, kuidas liikluses ohutult liigelda, milline peaks olema korralikult varustatud jalgratas ja muud liiklemisega seonduvat. Iga laagriline sai kuldvillakus osalemise eest ka väikese auhinna.
Teise tegevuse käigus lahendati erinevaid olukordi, mis laagris ette võivad tulla. Arutati näiteks selle üle, mida teha, kui mängu käigus on pall katki läinud või kuidas käituta, kui laagrikaaslased on omavahel tülli läinud. Lisaks harjutati lihtsamaid enesekaitse võtteid. Kolmas tegevus pakkus noortele veidi aktiivsemat tegevust. Nimelt said nad proovida, kuidas liikuda pimedana ja ka veidi joosta.
Päeva esimene pool möödus kiirelt ning oligi aeg lõunat süüa. Lõunalauas ootas noori frikadellisupp ning magustoiduks kohupiimakook. Kõhud täis, oli aeg leiba luusse lasta. Siesta möödus rahulikult ning osa noori said ka veidi magada, et end õhtuseks tegevuseks koguda.

Pärastlõunal ootas noori põnev seiklus metsas, kuhu suunduti koos esimesel päeval moodustatud peredega. Metsas ootas noori lindikestega märgistatud matkarada ning 18 erinevat ülesannet. Küll said noored kokku puutuda ohutu liikumisega metsas, eksimise, toiduahela koostamise, varjumise (maskeerimise) ja palju muu toredaga. Viimane pere jõudis tagasi vahetult enne õhtusöögiaega. Õhtusöögiks pakuti keedukartulit, guljašši ja värsket salatit.

Õhtusel rivistusel langetas lipu Lisette. Seejärel oli noortel veel pool tundi aega, et viimased ettevalmistused talendishow jaoks lõpetada. Laval sai näha trikke, tantsimist kui ka kuulda anekdoote ja laulmist. Pärast talendishowd said noored nautida diskol olemist ja pärast üheskoos suunduda õhtuootele, milleks olid pähklikreemi saiad.

Majades oli kuulda sagimist veel mõned minutid enne 23, kuid peagi jäid mõlemad majad vaikseks.


Kummitustepere ülesannet lahendamas Emalätte juures


MaasikaMaride perepilt



Ohutuspäeval said noored endale "camo" meigi teha


Perekond Kollased lahendamas ülesannet Suures Taevaskojas



No comments:

Post a Comment