Seiklusrikkalt läbi aasta!

Tuesday, June 30, 2015

I vahetuse kuues päev: matka- ja seikluspäev

Tänane päev algas Taevaskoja noortelaagris traditsioonilise lipuheiskamisega. Lipuheiskamise au sai seekord omale Mona Marii . Hommikusel rivistusel kiideti ka õhtusel üritusel "Jumal tänatud, et sa siin oled" parimaid esinejaid, kus diplomeid jagati nii säravamaimatele kui ka vapramatele esinejatele.

Pärast hommikust rivistust said kõik laagrilised süüa hommikuhelbeid koos piimaga ning kõrvale haarata veel võileibu. Kui kõhud täis ja leib luusse lastud, kogunesid kõik laagrilised kokku ning toimus jagunemine erinevatesse gruppidesse ehk osad meist suundusid kanuuparvematkale, osad tõukerattamatkale ning osad meist said end proovile panna kõrgseiklusrajal. Seekordseid matkalisi saatis erakordselt hea ilm ning kõik matkalised said hea kogemuse osaliseks.

Tõukerattamatkalised said nautida Taevaskoja ürgset metsa ning käia Emalätte juures allikavett maitsmas. Metsas oli ka laskumisi, mis oli meeldejääv ning vahva. Kõik said toreda elamuse osaliseks. Kõrgseiklusrada pakkus adrenaliini kõigile, elemendid puu otsas on keerulised ning nende läbimiseks on vaja oskust, julgust ja kannatlikkust. Kes ei otsustanud minna rada läbima, siis oli neil võimalus ainult ka õhusõitu teha, mis tõi mitme laagrilise kilked meie õuele. 

Kanuuparvematkalistel oli enne 1,5 tunnine matk sõidu alguspunkti. Edukalt kohale jõutud said kõik veidi puhata ning siis asuti kanuudega Ahja jõel teele. Matk kestis umbes kaks tundi ning seejärel jalutati mööda jõe äärt tagasi laagrisse. 

Lõunasöögiks pakkusid kokatädid meile keedukartuleid ning seapraadi ja magustoiduks oli mannavaht piimaga. Pärast rikkalikku lõunasööki said noored leiva siesta ajal leiba luusse lasta. 

Enne veel kui Seminarimajas sai õhtu tippsündmus alata, panid noored enda julguse proovile kõrgseiklusrajal ning seiklesid tõukeratastega Taevaskojas. Kanuumatkal käinud noored said nautida erinevaid pallimänge ning koos vabatahtliku Aseemiga mängida India mängu "kappadi"

Õhtusöögiks said laagrilised väga maitsvat kartuliputru ja kalapulki. Pärast õhtusööki toimus rivistus, kus laagrilipu langetas Mihkel. 

Õhtune üritus oli "TV-Show", kus lavale astusid moeshow, erinevad reklaamiklipid kui ka uudised. 

Pärast õhtust üritust said kõik laagrilised esitada soovilugusid ning nende järgi jalga keerutada! Ning nagu laagris tavaks on saanud, siis kõigepealt tegevus ning siis saab alles süüa ehk õhtuooteks saime magusa saiakese ja morssi. Veel kogunesime korraks õhturingi jaoks ning seejärel läksime kõik puhkama. 

No comments:

Post a Comment