Seiklusrikkalt läbi aasta!

Tuesday, June 18, 2013

2013 suve I vahetus



Täna, 18. juunil,  oli esimene päev selle suve esimesest laagrist. Ma ei tea, kuidas teiega küll on, kuid kasvatajad olid vägagi elevil täna hommikul, et esimesi saabuvaid noori vastu võtta. Esimesed, kelleks oli Ken Krespin Pikkor ja Evor Udumets, saabusid juba enne kümmet, ning kuna nemad olid nii viksid ja tragid, siis hiljem said nad heisata ka laagrilipu. Pärast mitmeid vanemate allkirju, arstil käike (kus laste heameeleks süsti ei tehtud), kottide lahti pakkimisi, headaega ütlemisega vanematele, jäid noored ühes majas kasvataja Linda ja Terje juurde ning teises majas olijad Sandra, Sigriti, Veronika ja Kristjani hoole alla. Lisaks meil kõigil hoiavad silma peal ka vanemakasvataja Kaisa ja noortelaagri juhataja Anni.  

Kui kõik noored olid saabunud, siis tegime nime-ja tutvumismänge. Kui veidike olime juba üksteisega tutvunud, siis kõhud olid juba tühjad ja läksime lõunale, kus saime väga maitsvat seljankat ja magustoiduks oli roosa mannavaht piimaga.Kõhud täis, tõttasime kõik välja ja mõlema maja noored rivistusid ilusasti ning heisati ka lipp, mis siis näitab, et nii terve laager kui ka üks laagripäev on alanud. Pärast praktilise info jagamist rivistumise ajal tegime ringtuuri laagri territoorimil ja näitasime kõiki neid võimalusi, mida meile see koht pakub, ehk võrkpalli-ja jalgpalliväljakut; seiklusrada, mille tutvume lähemalt seikluspäeval jms. Lisaks tutvusime majaga ja panime ka paika omavahelised reeglid.  Loomulikult lasime lastel ka puhata veidi ja ka kunstiga tegeleda, ehk siis nad pidid koos toanaabritega valmis meisterdama ühise sildi enda toa uksele.

Juba oligi siis aeg õhtusöögiks, kus taaskord meie vahva kokatädi oli ühe maitsva roa ettevalmistanud, nimelt kartul, hakklihakaste koos värske salatiga. Kõhud mõnusalt täis, suundusime õhtusele rivistusele ning toimus ka laagrilipu langetamine, mida sai ka teha üks aktiivne laagriline Gevin Semmel.  Pärast esimese päeva ametlikke tegevusi, jalutasime mõlema maja noortega jalgpalli väljakule, kus siis sisustasime lõbusalt noorte aega, kus saime mängida tõrukese, käbikese ja oravakese olemist ning kuna oleme küllaltki üksi metsa sees siin, siis otsustasime panna proovile ka laste häälepaelad. Energiat olime saanud küllaltki palju ja sääsed ka vaikselt juba puresid meid, kuid õhtul andsime kõik koos üks põlv maas ja käsi südamel, ka laagrivande. 

Viimaste asjadena said noored köögist ka õhtuoote, ehk siis küpsist ja teed ning edasi läksid nad valmistuma öörahuks, mis algab siis kell 23.00. Päev sai üllatavalt kiiresti läbi, sest tegevusi, jooksmisi, tutvumisi oli kohe küllaga, sest aeg lendab, kui sul on lõbus. Homme on meil ees üks pikk ja põnev kanuuparvematk, kuid sellest siis järgnevas postituses.

Järgneb...

No comments:

Post a Comment