Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, December 30, 2019

29. Detsember-Müsteerium

Uuel päeval tervitas laagrilisi hommikul päike. Äratus oli aktiivne- mööda tube käidi trummi ja pasunaga nii kaua, kuni kogu maja oli ärkvel. Järgnes virgutav hommikune tantsimine ja juba suundutigi rivistusele, kus lipu heiskas Romet.
Turgutav hommikueine söödud, algasid tegevused. Müsteeriumi päeva korraldasid perekond Jumala lapsed. Alustati ergutusmängudega, mis olid lühikesed ja naljakad. Jätkati tegevustega, kus laagrilised jagati tiimidesse ja hakati lahendama murder mystery’t. Igale tiimile anti teemad, nt. Romeo ja Julia, kummitused tondilossis, Harry Potter ja salaagendid. Ette anti ka laused, mille kasutamise eest sai lisapunkte. Saadaval olid ka erinevad esemed, mille kasutus võis anda punkte, aga osalejatele seda ei öeldud. Ülesandeks oli „mõrvata“ kasvataja ja selle ümber ehitada etendus ning ette kanda.
Kui tubased tegevused tehtud, suunduti õue, kus mängiti jooksumänge.
Alustati lipumänguga, kus laager jagati kaheks ning kaks tiimi võtsid üksteise vastu rivvi, näod vastamisi. Iga laagriline sai numbri. Kasvataja käes oli lipp ning tema ütles numbri. Oma numbrit kuuldes pidi jooksma kasvataja juurde ja enne teist tiimi lipu kätte saama. Mängiti kulli ja vargamängu, lõpetati sellise mänguga nagu „Päkapikud, võlurid ja hiiglased“, kus üks tiim valis nende kolme tegelase seast, kes kogu tiim on ja asuti võistlustulle. Hiiglased ajasid võlureid taga, võlurid päkapikke ja päkapikud hiiglaseid. Suure mängutuhina juures oli kell juba märkamatult jõudnud nii kaugele, et oli aeg sööma minna.
Pärast kosutavat einet puhati välja ning pärastlõunaseks tegevuseks oli plaanis mitmeid töötube. Laagrilistest tehti neljased tiimid, kes hakkasid erinevaid punkte läbima. Seminari saalis toimus mäng „Silmad, kõrvad, suu“. Silmad nägid ülesannet ja pidid selle edasi andma suule, kes ei kuule ega näe (silmad ei saa rääkida ega ei kuule) ning suu siis pidi ülesande edasi andma kõrvadele, kes pidi silmade poolt antud ülesannet sooritama. Teises punktis toimus põgenemistuba, kust tuli kiiruse peale välja saada, iga kasutatud vihje lisas juba saavutatud ajale minuteid juurde. Õues paviljonil toimus takistusrada. Kõik mängud olid ehitatud meeskonnatöö peale, et kõik pead koostööd teeks ja ühise ülesande ära lahendaks.


Pärast nuputamist oli aeg suunduda sööma. Toit oli imemaitsev ning kõhud said kõigil kenasti täis. Rivistusel langetas lipu Eliise. Natuke vaba aega ja puhkust tuli kasuks, sest õhtul toimus perekondade vahel Rooside sõda. Võistlustulle astusid perekond KatiMati ja Rohelised kuused, viimased teenisid endale ka auväärt võidu. Mäng oli väga hästi koostatud ja pakkus palju elevust.
 Õhturingis kiideti palavalt Jumala lapsi, kes pani kokku väga ägeda laagripäeva. Uuriti ka üldiselt, kuidas päev läks ning laagrilised jäid väga rahule. Rooside sõja lõpus prooviti vaada filmi „Üles“, kuid tehnilised probleemid võimaldasid ära vaadata ainult poole filmist. Edasine õhtu lahendati naljakate loomavideotega ja magama sai minna hea tujuga. 

No comments:

Post a Comment