Seiklusrikkalt läbi aasta!

Tuesday, June 26, 2018

Taevaskoja Noortelaager on oma 2018. aasta laagrisuve hooga avanud! 
Päikesepaisteline päev ja Taevaskoja Turismi- ja

Puhkekeskus sai alates kella 12st täidetud rõõmsate nägude ning naerukilgetega, kui saabusid 1.vahetuse laagrilised. Laagrimajja suundusid ööbima noored valdavalt vanuses 7-9 ning seminarimaja täitus 10-11 aastaste noortega. 
Rõõm, et laagri esimesel päeval saime tervitada ka kahte sünnipäevalast - Oliveri ja Mark Samueli, kellele anti ka au heisata esmakordselt 2018. aastal laagrilipp. Rivistusel tegi laagri juhataja Anni laagerdajad tuttavaks vanemkasvataja Kristeliga ning kasvatajate Laura, Kristella, Triinu, Egerti, Lee, Sofi ja Siimuga. Kõigile osalejatele tutvustati sisekorra eeskirju ning räägiti põgusalt sellest, mis neid laagri jooksul ees ootab. Kui rivistus lõppes, suundusid osalejad sööklasse, kus ootas neid makaronisalat ning viinerid - nagu pidupäevale kohane! Ei saa öelda, et viisakus tänapäeva noorte seas kadunud oleks - igaüks leidis hetke, et kokatädisid maitsva toidu eest tänada. Kõhud täis, suunduti erinevate tutvumismängude ning lõbusate gruppi liitvate tegevuste juurde, millega sai sisustatud kogu pärastlõuna. Veel tutvustati osalejatele laagri territooriumi. 
Ning meie esimene päev hakkaski lõpule jõudma, kuid kõige suursugusem hetk ootas veel ees. Pärast õhtusööki, milleks oli kartulipüree pikkpoisi ja toorsalatiga, algas perekondadesse jagumine. Perekonnad on Taevaskoja Noortelaagri pikaaegne traditsioon, kus noored jaotatakse gruppidesse ning nad saavad ühe kasvajata näol endale perepea. Seejärel saab perekond mõelda endale nime, hüüdlause või moto ja joonistada logo. Plakatid valmis, algas õhtune rivistus, kus langetas lipu Taevaskoja Noortelaagris viiendat korda osalev Kevin-Gert. Ja siis liiguti juba kõik koos mööda metsaradu Suurde Taevaskotta, kus toimus pühalik laagri vande andmine. Noored olid juba päeval väga elevil Taevaskoja liivapaljandite juurde minemisest ning tagasi laagriplatsile naaseti pisut väsinud, kuid positiivsete emotsioonidega. Enne uinumist haarati sööklast kohuke ning räägiti pesujärjekorras läbi päeva elamused ning seejärel suunduti oma tubadesse unenägusid nägema homsest eesootavast meeskonnatöö päevast. 

No comments:

Post a Comment