Seiklusrikkalt läbi aasta!

Saturday, December 28, 2019

27. Detsember - Äktsion

Teine laagripäev sai erksa alguse- muusika saatel tehti hommikuvõimlemist ja harjutati rivistumist. Ka kõige unisemad laagrilised olid hommikuse rivistuse ajaks virgunud ning sai heisata laagrilipu. Au lipu heiskamiseks sai endale Laura.
Pärast rivistust suunduti hanereas hommikusöögile, kus sai valida hommikuhelveste ja võileibade vahel. Kogu söökla oli üpriski vaikne, sest kõhud olid juba väga tühjad ning kõik keskendusid maitsvale toidule.
Kui kõhud täis, suunduti tagasi Seminari majja ning anti vaba aega, et natuke puhata või tube korrastada. Kell 11 algas nuputamistegevus- laagrilised jagati viiestesse rühmadesse ning saadi kokku 4 tiimi. Iga tiim sai endale kanamuna, talle mõeldi välja nimi ja lugu, kust ta pärit on. Võistlustulle asusid Ants, Jaanus, Peedu ja Madis. Ülesandeks oli munale antud vahenditega valmistada kest, mis elaks üle rõdult alla kukkumise, eesmärk oli muna terveks jätta. Vahendite seas leidus plasttops, paber, salvrätt, joogikõrred, tikud, käärid, pliiats ja teip. Aega anti 20 minutit ning seejärel läks igast tiimist üks inimene munaga rõdule ning lasi munal alla kukkuda. Ainsana elas kukkumis üle Ants, kellel oli ka paberist väike langevari. Ülejäänud munad kahjuks hukkusid maaga kokkupõrkel.
Kell 12 algas võimalik missioon. Perekonnad said endale hulagilselt ülesandeid, kus pooled toimusid õues ja pooled toas. Näiteks õues pidi kasvatajaid jälitama 7 minutit nii, et nad aru ei saaks. Samuti pidi tegema selfie nii, et kogu laager oleks peal. Toas oli üheks ülesandeks riietada tüdruk poisiks ja poiss tüdrukuks. Lisaks veel joonistada kõigi laagriliste portreed ja kirjutada horoskoop.
Kui võimalik missioon sooritatd, oli aeg Kuldvillakuks Taevaskoja stiilis. Teemadeks olid Eesti loodus, Taevaskoja, osavus, nuputamine, kiirus. Vaheldumisi kõlasid küsimused ja tegevusülesanded. Küsimustele vastamine käis kiiruse peale, igal tiimil oli oma värviline A4 paber. Kelle pere vastust teadis ja soovis esitada, tõstis paberi kõrgele ja sai eesõiguse. Kõige rohkem elevust pakkus särgivõistlus- iga tiim võttis rivvi ja sai ühe särgi. Eesmärk oli särk riietele peale tõmmata ja siis ruttu ära võtta ja anda järgmisele. Nii pidi iga tiimi liige tegema, kuni särk jõudis tagasi rivi algusesse esimese inimese kätte, kes andis selle kasvatajale ja saavutas võidu. Õhus oli tunda pinget, sest kõik 3 tiimi võistlesid väga tasavägiselt. Võistlus käis 3 perekonna vahel, võitjaks tulid Jumala lapsed 3383 punktiga. Teise koha saavutas perekond KatiMati ja auväärse kolmanda koha võtsid vastu Rohelised kuused.
Aktiivne hommikupoolik oli mööda saadetud ning suunduti lõunale, kus sai kõhu täis kartupudrust, kotletist ja salatist. Puhketunni ajal oli maja vaikne ning soovijad said puhata, saalis olid saadaval mandalad, mida värvida ning sai ka käepaelu punuda.
Õhtu sisustati pimedas lippude varastamisega. Pesad ümbritseti küünaldega, et neid paremini näha oleks ja igal tiimil oli lipuks 2 helkurvesti. Laager jaotati kaheks tiimiks. Esimese mängu võitis tiim nr. 1 suure edumaaga, aga pärast pooltevahetust ja teist mängu oli mäng tasavägisem ning tiim nr. 2 kaotas väga napilt.
Pärast lippude varastamist ja suurt jooksmist suunduti Seminari saali, kus pered kogunesid ning iga pere sai ühe päeva, mida täitsa ise planeerida. Pidi paika panema nt. hommikuse äratuse eest vastutajad ja tegevuste asukohad ning kestvused. Kella kuueks olid kõhud uuesti tühjaks läinud ning suunduti õhtusöögile. Seekord sai valida ahjukartuli ja kartulipudru vahel, juurde võtta sealiha ning salatit.
Õhtuseks ürituseks toimus Playback, kus sai näha väga loovaid ja naljakaid etteasteid. Etendati seenelkäigu laulu, Baby Shark’i ja All I Want For Christmas Is You. Ka kasvatajad osalesid Päkapikumehe lauluga, mis oli väga põhjalikult läbi mõeldud ja kaua harjutatud. Pärast Playback’i toimus disco, kus tantsiti Belgia tantsu ja ka Wegue Wegue’t, hiljem laagriliste soovilaulude järgi.
Kui ennast hingetuks tantsitud, kostitati laagrilisi mõnusa õhtuootega, kus sai võileiba ja pirukaid, kõrvale rüüpamiseks oli tee. Järgnes õhturing, kus muljetati päevast ja aeti veidi juttu. Pärast oli veidi vaba aega, aga kell 23 ajal oli maja juba vaikne ning saabus öörahu.

No comments:

Post a Comment