Seiklusrikkalt läbi aasta!

Sunday, December 30, 2012

Viies päev - 30.12


Hommikune äratus tuli täna kuidagi ootamatult. Kuna on viimane täispikk laagripäev, siis on ka juba väike väsimus ja hommikuti enam ei ole nii lihtne ärgata. Sellegipoolest panime kiiresti riidesse, et peagi juba maja ees rivvi võtta ja hommikut tervitada. Võimlesime oma armsaks saanud ringis jalkaväljaku keskel. Kõik said oma lemmikharjutusi ette näidata ja ülejäänud laagrilised järgisid harjutusi.

Virgutus tehtud, liikusime majja ja kasvataja jagas kätte lipikud kuhu tuli kirjutada ühe poisi ja ühe tüdruku nimi, kes võiks olla Lumekuningas ja Lumekuninganna õhtustel valimistel. Seejärel oli aeg enesehügieeniks ja tubade koristuseks. Ning kell 9:50 kogunesime rivistusele, et rääkida eelseisvast päevast ning toimus ka autasustamine eilse Taliolümpia eest. Kuulutati välja Lumekuninga ja Lumekuninganna kandidaadid, kelleks olid Tambet ja Kristel, Alex ja Sigrid ning Kevin ja Sophia. Nüüd anti neile erinevad ülesanded, mida pidi õhtuks ette valmistama – selgeks õppida punupatsi punumine, meisterdada kaaslasele kroon, kirjutada oma külmadest tunnetest luuletus, harjutada eile selgeks õpitud tantsu ning esitada ühine talent.
Otse rivistuselt läksime sööma krõbedat müslit ja šokolaadihelbeid piima või jogurtiga ning võileibu.

Täna ei olnud väga kaua aega nautida ja sööklas istuda, sest kell 10:30 pidime juba valmis olema, et hakata liikuma Taevaskoja Salamaa poole, kus meid juba oodati.



Meie jaoks oli välja mõeldud juba tegevused nii õues ja hiljem ka toas. Alguses õues saime üksteisega veel paremini tuttavaks ja mängisime erinevaid mänge ja tegime võistkonniti võistlusi. Hiljem tuppa minnes jõime sooja teed ja seejärel hakkasime meisterdama. Võimalik oli teha kolme erinevat tegevust: helmestest pildi kokku panemine, sõbrapaela tegemine ja aknakaunistuse meisterdamine. Kõik hakkasid vahvalt tööle ja aeg lausa lendas käes. Nii et peagi oli see hetk, mil pidime lahkuma ja hakkama laagrisse tagasi minema lõunat sööma.
Majja jõudes ootas meid juba aurav köögiviljasupp ning magustoiduks maasikakissell kohupiimaga. Siesta ajal oli võimalus valmistuda õhtuseks ürituseks. Joonistati kroone ja kirjutati luuletusi.

Poole viiest oli päevakavas järgmine üritus, milleks oli esmaabi koolitus ning hiljem samateemaline orienteerumine. Selleks ajaks oli väljas juba mõnusalt pime ning kõik grupid said endale 2 tõrvikut, millega punktist punkti liikuda ja mille valgel ülesandeid lahendada.
Orienteerumine sai täpselt enne söögiaega läbi ning tänane köögitoimkond kiirustas sööklasse, et nõud ja toidud lauale panna, ning terve laager suundus sööma.

Pärast õhtusööki said veel Lumekuninga ja -kuninganna kandidaadid veidi ettevalmistusi teha, ning poole üheksast kogunesime suures saalis, et üritus läbi viia.
Lisaks teadaolevatele ülesannetele oli veel lisaks paar üllatust: punupatsi pidi tegema käpikutega,  tuli ära tunda rea saabaste hulgast oma kaaslase saabas, ajada naerma kasvatajaid ja harutada lahti jäine kokkupõimitud paelajupp.
Valimised toimusid, nagu demokraatlikel valimistel ikka, – igal kohalviibijal oli üks hääl, mille tulemusel võitsid Lumekuninga ja -kuninganna tiitli Kevin ja Sophia.

Edasi läks disko ning veidi enne kella 11 sõime peoõhtu oodet, milleks olid grillvorstid salatiga ja maitsev kringel.

Seejärel oli kasvatajatel veel üks üllatus varuks. Igale laagrilisele oli soovilatern, kuid kahjuks selle lendulaskmine oli veidi keeruline ilmaoliustike tõttu. Nimelt, kui terve päeva oli kena ilm, siis õhtul hakkas vihma sadama ja tõusis ka tuul. Lasime ühe proovilaterna üles, kuid siis otsustasime, et igaüks saab selle homme koju minnes kaasa, ehk mõni õhtu on parem ilm ning kõik saavad oma head soovid siis teele panna.



 

No comments:

Post a Comment