Seiklusrikkalt läbi aasta!

Saturday, December 29, 2012

Neljas päev - 29.12


Hommik algas, kui kasvataja pea ukse vahelt sisse pistis ja ütles, et nüüd on aeg ärgata. Kohe tuli ka riidesse panna, et mõnusas hommikuses talveõhus mõned virgutavad harjutused teha ning uni silmast pühkida. Täna ei olnudki tegelikult nii raske ärgata, kuna eile õhtune varasem öörahu aeg andis pikema une aja, kuigi mõni oleks kindlasti tahtnud kauem magada, näiteks kasvatajad.

Peale hommikuvõimlemist tulime tuppa ja saime nii ennast kui ka oma tube korda sättida ja rõõmsalt ning värskelt koos päikesega uuele päevale vastu minna.

9:50 kogunesime hommikurivistusele, kus kuulsime päeva tegevustest ning seejärel saime kohe minna sööklasse maitsvat riisiputru sööma ja võileibu meisterdama.

11:00 olime jälle varmalt rivis valmis kuulama, mis kasvatajatel meile öelda on. Tänane hommikupooliku tegevus oli tõukekelgu matk, kuid kuna väljas on üsna libe ja need tõukekelgud pole teraga vaid suuskadega, siis on sellega veidi libe sõita ja neid juhtida on üsna võimatu. Seega otsustasime, et 11:25 saame suure maja juures kokku ja ei tee päris matka vaid kõik saavad sõita. Selgus, et mõned tõukekelgud on katki ja kasvatajatele ei jätkunud, seega võtsid suuremad poisid kõik ülejäänud oma hoole alla ning alustasid teekonda pika sirge lõppu ja tagasi. Kasvatajad vaatasid rõõmuga, kuidas laagripere üksteist hoiab ja kõik suurepäraselt toimib.





Sõidud sõidetud, nüüd oli aeg saada kätte järgmine vahva ülesanne – talvine fotojaht. Uued teemad ja uued vahvad pildid.









Kella kaheks sai jälle tuppa tuldud, kõik grupid küll oma pilte veel selleks ajaks valmis ei jõudnud, kuid söögi aeg oli käes ja tühi kõht kutsus sööklasse imemaitsvat lasanget sööma, magustoiduks oli veel kissell kohupiimaga, mis viis keele alla. Lihtsalt oivaline.

Peale sööki sai veel pool tunnikest, kuni Siestani kõvemat häält teha, ning siis pidi maja vaikseks jääma. Mõni läks oma tuppa puhkama ja õhtuseks Taliolümpiaks valmistuma, osad kogunesid vaikselt puhketuppa ja mängisid üheskoos. Ja siis oli kamp noori, kes ei osanud midagi muud peale lolluste teha, nii et kasvataja sai neid premeerida lisaülesandega.  

Nii kui kell sai viis ja õues oli mõnusalt pime, panid kasvatajad põlema tõrvikud ja oli aeg alustada tänase Taliolümpiaga. Agaramad ja osavõtlikumad said ise alasid läbi viia, milleks olid: 
 * Lendtaldriku läbi rõnga lennutamine täpsuse peale;
 * Jalgpalli triblamine lumes ümber torbikute aja peale;
 * Ringjooks tõrvikutega valgustatud alal aja peale.







Seejärel oligi juba õhtusöögi aeg. Kasvatajad jõudsid veel kõik riided ja jalanõud kuivama panna ning läksime sööma maitsvat kartuliputru ja viinereid. Kõhud said nii täis, et kostus vaid äginat ja keegi ei jaksanud ennast eriti liigutada. 
Sellegipoolest oli peagi aeg ennast jälle soojalt riidesse panna, et kargesse talveõhku minna ning teise majja liikuda mõnusat tantsuõhtut pidama.






Kasvatajad panid lastega jõud kokku ja õppisid ära valsi, samba ja tša-tša-tša põhisammud. 
Kui klassikalised peotantsud said selgeks, võtsid initsiatiivi üle noored ning õpetasid laagrikaaslastele tantse, mida nemad hästi valdavad.


Õhtuootega lõppes me mõnus tantsuõhtu ning suundusime tagasi laagrimajja kehakinnituseks ja siis oli juba aeg hakata magama sättima.

No comments:

Post a Comment