Seiklusrikkalt läbi aasta!

Thursday, December 27, 2018

Talvelaager 2018 on alanud!

 Talvelaager algas selge ja ilusa hommikuga. Taevaskotta tulles tekib tunne, nagu oleks sattunud talvevõlumaale - valge lumi ja ilus mets on just need, mis seda tunnet tekitavad. Talvevõlusid soovimegi selle aasta kõige viimases laagrivahetuses nautida ja seekord ilmataat toetab meie plaani.

Laagrilised saabusid laagrisse ajavahemikus 11.00 - 14.00. Tubadesse minnes leidsid noored enda padja pealt kommid ja kuusekaunistuse. Täitsa mõnus sissejuhatus talvelaagrisse.

Juhataja Anni, vanemkasvataja Egert, kasvatajad Linda ja Laura  olid noorte jaoks ette valmistanud mitmeid nimemänge. Tutvusime ligikaudu 45 minutit kuniks sai minna talvelaagri esimesele rivistusele. Laagrivahetuse avalipu heiskasid Allan ja Ron. Rõõmust pakatavad noored tulid lendleva hooga masti juurde ja laagrilipp sai heisatud. Seejärel jalutati läbi laagri territoorium, et oleks selge, mis kus asub ja edasi mindi kosutavat lõunat sööma. Makaronisalat ja grillviiner täitsid kenasti kõhu, nii et jagus energiat päevategevustega jätkamiseks.

Pärastlõuna algas lõbusa virgutusmänguga, mille organiseerisid õed Mirtel ja Merit - ümber toolide tuli tantsida ja muusika vaikides tuli leida istekohta. Muidugi jäi toole aina vähemaks ja vähemaks, kuni lõpuks oli alles üks tool. Pärast mõnusat tantsisklemist jätkati veidi tõsisema jutuga - arutasime läbi sisekorraeeskirjad ja sõlmisime kokkulepped, mida järgida, et kõigil oleks laagris hea olla. Kokkulepped sõlmitud, oli aeg kibekiirelt valmis teha tubade sildid, et oleks ilusti teada, kes millises toas elab.

Tubade sildid kenasti ustele paigutatud, kogunesime taaskord saali, et jätkata tutvumisega. Seekord said noored käia kiirkohtingul ja jagada oma mõtteid erinevatel teemadel. Teemadeks olid: Lahe laagri kogemus, Kui sina oleksid superkangelane, Talveaja lemmiktegevus, Uusaasta ootused, Mida tähendab sõprus. Lühikesed vestlused aitasid noortel taaskord üksteisega veidi paremini tuttavaks saada. See oli oluline, sest pärast vestlusi oli aeg moodustada perekonnad/meeskonnad/pundid/tiimid. Noored jagunesid neljaks pundiks ja neil oli õhtuse rivistuseni aega, et mõelda välja oma perekonnalugu ja see kõik videosse panna. Kuna loometöö teeb kõhu tühjaks, siis kella 18 käidi ka õhtust söömas ja kartulipuder värske salati, hakk-kotlettide ja külma kastmega andsid jõudu, et video lõplikult valmis teha.

Suur sigin-sagin videote ümber lõppes õhtuse rivistusega, mil lipu langetas Armin. Seejärel juba saimegi kõigi perekondadega tuttavaks - Pelmeenid, Metsavennad, Tic-Tac ja Sadaqa. Pärast videote vaatamist jätkus õhtu vabakavaga - saalis sai meelepärast muusikat mängida ja tantsu lüüa, sõpradega lauamänge mängida või õues kiire lumesõda teha. Kella 22ks jõudsid kõik kenasti tuppa tagasi, sest oli õhtuoote aeg. Seekord sai nosida küüslauguleibu dipikastmega, mandariini-õuna ja juua sooja teed. Üheskoos ringis istudes võtsime ka päeva kokku ja tundus, et kõik jäid esimese laagripäevaga väga rahule. Kell 23 jõudsid laagrilised tagasi tubadesse, et öörahu võiks saabuda.









No comments:

Post a Comment