Seiklusrikkalt läbi aasta!

Wednesday, December 26, 2012

Talvelaager sai avapaugu! Esimene päev - 26.12

Laagrilised saabusid Taevaskotta kella 10 ja 12 vahel. Kui kõik olid kohale jõudnud, kogunesime II korruse puhketuppa ja panime paika reeglid, et laagrivahetus mööduks kõigi jaoks turvaliselt. Lisaks pidasime plaani, milliseid tegevusi täna teha. Kõlama jäid lumelinna ehitus ja lumejalgpall. Seejärel valmistasid kõik oma tubade ustele vahvad sildid, et me ikka teaks, kes millises toas elab. Ja juba saabuski aeg minna lõunat sööma. Meid ootas maitsev seljanka, mis muutus hapukoorega segades veelgi maitsvamaks. Magustoiduks oli magus jäätis. Pärast kosutavat kõhutäit lasime veidi leiba luusse ja seejärel pakkisime end soojalt riidesse ning läksime õue. Seal sai korralikult lumes möllatud. Esialgne plaan oli ehitada suur ja võimas lumelinn, aga kuna lumi ei pakkinud, siis läks see plaan luhta. Kiiresti oli vaja uut plaani ja üksmeelselt otsustati mängida kulli. Kasvatajad Anni ja Linda asusid kullidena tööle ja üsna pea olid kõik kullideks löödud. Seejärel ootas meid lumejalgpall. Kõik olid väga tublid ja jalkamäng oli igati edukas. Tegemist oli sõbraliku mänguga, aga üksmeelselt otsustati, et mõnel laagripäeval tuleb maha pidada korralik lumejalgpalliturniir. Et õuesoldud ajast maksimum võtta, pidasime maha ka lõbusa lumesõja.




Juba hakkaski pimedaks minema ja nii läksime tuppa sooja. Kõik märjaks saanud riided said ahju äärde kuivama, uued kuivad riided selga ja siis jõudsid kohale kaitseliitlased, kellel oli ette valmistatud mõned tõsisemat mõttetööd nõudvad loogikaülesanded. Siis oli küll kõht juba päris tühjaks läinud ja oligi paras aeg minna õhtust sööma. Seekord olid laual makaronid hakklihakastmega ja maitsev kapsa-porgandisalat. Kõik kausid said korralikult tühjaks söödud. Pärast pooletunnist pausi kogunesime jällegi II korruse puhketuppa, kus algas meeskonnamängude õhtu. Kasvatajad Käthlin ja Linda valmistasid koos kaitseliitlastega ette lõbusaid meeskonnatööd arendavaid mänge - meeskonnad pidid A4 paberist valmistama ringi ning sellest läbi pugema, monstrumeid moodustama, valgetel paberitel ehk saarekestel liikuma, pastakat pudelisse ajama ja enesest moodustatud sasipuntra lahti harutama.









 Paljud on päeva jooksul mänginud Aliast, mis paistab olevat üks meelismänge. Pärast mänge oli veidi aega hinge tõmmata, seejärel sõime hea une tarbeks mahlase õuna ja oligi aeg põhku pugeda. Homme tuleb tegus päev ja selleks on vaja korralikult välja puhata.

No comments:

Post a Comment